Eskişehir'i zehirleyecek proje neden durduruldu? İşte cevabı...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'i zehirleyecek proje neden durduruldu? İşte cevabı...
A
a

Eskişehir Kıymetlidir Platformuadına açıklama yapan Cenk Ataç, “ETİ Bakır Madeni’nin, güzel şehrimizde yapılmasına kesinlikle karşı olduğumuz projesi için yaptığı ÇED başvurusu sürecinin sonlandırıldığı duyurusunun yapılmasını, aldığımız bilgiler neticesinde yaklaşan yerel seçimlere borçlu olduğumuzu düşünüyoruz” dedi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Kıymetlidir Platformu, Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçelerinde yapılmak istenen altın gümüş madeni arama projesine ilişkin ÇED başvuru sürecinin sonlandırılmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Proje yerel seçimlerden dolayı durduruldu!

Platform adına konuşan Cenk Ataç'ın konuşmalarından öne çıkan ifadeler:

“ETİ Bakır Madeni’nin, güzel şehrimizde yapılmasına kesinlikle karşı olduğumuz projesi için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yaptığı ÇED başvurusu sürecinin sonlandırıldığı duyurusunun yapılmasını, aldığımız bilgiler neticesinde yaklaşan yerel seçimlere borçlu olduğumuzu düşünüyoruz. Bizler doğru alanda ve kurallara uygun olarak, doğamıza zarar vermeden yapılan madenciliğe elbette karşı değiliz. Ancak, bu gibi proje örnekleri ülkemizin birçok bölgesinde çevre felaketlerine yol açmış, telafisi mümkün olmayan kalıcı zararlara neden olmuştur.

Sakarya Nehrini hem de bölgedeki tarımsal üretimi bitirecek

Mihalgazi, Sarıcakaya ilçelerimiz ve mahallelerinde seracılığın gelişmesi için yeni teşvikler yapılırken, bu proje hem Sakarya Nehrini hem de bölgedeki tarımsal üretimi bitirecektir. Bölgede hayvancılık faaliyetleri de zarar görecektir.Daha birkaç yıl önce yaşadığımız ülkemizin en verimli ovası Alpu’da kömürlü termik santrali kurulması ve bölgede kömür madeni çıkarılması konusunda yapılan toplumsal ve hukuksal mücadele henüz hafızalardadır.

Eskişehirliler Sakarya Vadisini yok edecek bu projenin karşısında olacak

Bizler, ülkemizdeki tüm doğaseverlerden, Eskişehirlilerden aldığımız güçle, o mücadeleyi nasıl yürütmüş ve kazanmışsak, Eskişehirliler olarak aynı kararlılığı Sakarya Vadisini yok edecek bu projede de göstermeye devam edeceğiz. Mücadelemizi yılmadan sürdürecek, sürecin takipçisi olacağız. Doğamızı, çevremizi, havamızı, suyumuzu ve toprağımızı gözümüz gibi koruyacak, güzel şehrimizin savunuculuğunu yapmaktan asla vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
 
 
Kaynak : Berivan Halis
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi