Eskişehir'i tedirgin eden soruya Ünlüce cevap verdi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'i tedirgin eden soruya Ünlüce cevap verdi!
A
a

Eskişehir'de yaşayanlar için deprem gerçeği, şehirdeki kentsel dönüşüm ve güvenli yaşam konularının merkezinde yer alıyor. Bu konudaki tedirginliklerini dile getiren Eskişehirli vatandaşlar ise CHP'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce'ye önemli bir soru yöneltti. İşte detaylar...

Sütiş Eskişehir
Eskişehir, Türkiye'nin iç bölgelerinde bulunan bir şehir ve deprem riski taşıyan bölgeler arasında yer alıyor. Türkiye'nin genelinde olduğu gibi Eskişehir'de de deprem gerçeği, şehir sakinlerinin ve yerel yönetimlerin dikkate alması gereken önemli konulardan biri. Şehirdeki yapı stoğunun depreme dayanıklı hale getirilmesi, kentsel dönüşüm projeleriyle yaşanabilir ve güvenli bir şehir ortamının oluşturulması da vatandaşların gündeminde yer alıyor ve yerel yönetimlerin bu konuda yaptığı çalışmalar merak ediliyor. Bu nedenle de Eskişehir'deki yerel yönetimler ve ilgili kurumlar deprem riskini yönetmek ve şehri depreme karşı güçlendirmek için çeşitli tedbirler ve çözüm arayışı içerisine girdi. Özellikle CHP'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, kentsel dönüşüm ve depremle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. 

Eskişehir'de somut adımlar atılacak

Eskişehir'de kentsel dönüşüm ve depreme dirençli bir kent oluşturmanın önemi, Alanyurtlu vatandaşların ziyaretinde Ayşe Ünlüce'ye yöneltilen sorularla bir kez daha gündeme geldi. Ünlüce, vatandaşların bu endişelerine yanıt verirken, kentin geleceğini şekillendirmek için somut adımların atıldığını vurguladı.

Eskişehir deprem gerçeği ile yüzleşti

Ünlüce'nin belirttiğine göre, geçtiğimiz yılın Şubat ayında yaşanan ve 11 il gibi geniş bir coğrafyayı etkileyen deprem, kentin deprem gerçeğiyle yüzleşmesini sağladı. Artık bu gibi konuların göz ardı edilemeyeceğini belirten Ünlüce, Eskişehir'in belediye başkanlarının uzun süredir yatay mimariye karşı direndiğini ifade etti.

Protokol imzalandı

"Bu şehri korumalıyız," diyen Ünlüce, zeminin sağlam olduğu ve maliyeti daha az olan bölgelerin belirlenmesi gerektiğini vurguladı. Ünlüce, üç belediye başkanı ve inşaat mühendisleriyle birlikte bir protokol imzaladıklarını da belirtti. Belediyelerin bu konuda tek görevli olmadığını söyleyen Ünlüce, şehirdeki tüm paydaşlarla işbirliği yaparak çözümler üreteceklerini sözlerine ekledi.
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi