Online otobüs ve uçak bilet satış platformu obilet.com, salgın ile şekillenen seyahat tercihlerine ilişkin ilk çeyrek verilerini kamuoyuyla paylaştı.
obilet.com’un verilerine göre; tüketicilerin seyahat bileti alımında online kanallara yöneliminde ciddi artış olduğu gözlendi.
Aynı dönemde tüketicinin en fazla seyahat etmeyi tercih ettiği bölgeler ise Türkiye’de İstanbul, Ankara, Eskişehir ve Bursa olurken; yurt dışında ise Balkan ülkeleri ve Azerbaycan oldu.
2021’in ilk üç ayında otobüs bileti alışverişlerinde kadın ve erkek kullanıcı oranı Türkiye genelinde yarı yarıya seyretti. Otobüsle yolculuk en çok 18-34 yaş; uçakla yolculuk ise 25-40 yaş arasındaki kullanıcılar tarafından tercih edildi.
"Şehirler arası seyahatlerde uçak ve otobüse doğru bir kayış oldu"
Tüketicilerin salgın döneminde online kanallara yönelik ilgisinin arttığını aktaran obilet.com Strateji ve Kurumsal Gelişim Direktörü Sertaç Keleş, "Pandeminin gölgesinde geçen bir yılı geride bıraktık. 2020 yılında hayatımıza giren Kovid-19 birçok değişimi beraberinde getirdi. Son dönemde hafta sonu sokağa çıkma yasakları ve tüketicilerin fiziksel temastan kaçınması nedeniyle özellikle otobüs bileti alımlarında online kanallar daha çok tercih edilir oldu.
Ayrıca, hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının özel araçla seyahatleri de kapsaması nedeniyle şehirler arası seyahatlerde uçak ve otobüse doğru bir kayış oldu. Bu da sektördeki daralmayı bir ölçüde sınırladı." ifadelerini kullandı.
2021 içinde yaklaşık 15 milyon otobüs ve uçak bileti satışı gerçekleştirmeyi öngördüklerini belirten Keleş, "Aşılanan kişi sayısının da artacak olmasını dikkate alarak; haziran ayı itibarıyla seyahatlerde artış yaşanacağını öngörüyoruz. obilet.com olarak 2021’i 200 milyondan fazla web sitesi ziyareti ve 3 milyondan fazla mobil uygulama indirme sayısıyla kapatmayı hedefliyoruz." yorumunu yaptı.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Başkan Yalaz’dan parti içi rekabete karşı net mesaj: Müsaade etme…
Tarkan Demir
CHP’liler düşmanı uzakta aramasın
Kerem Akyıl
Tarihi bölge canlandırılmalı
Seval Erci
Göz göze gelmeyi unutan nesil
Ümit Polatbaş
ŞAMPİYONLUK AŞKINA
Kaan Özcan
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy