Eskişehir'e önemli uyarı: Bayram alışverişinde mağdur olmamak için...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'e önemli uyarı: Bayram alışverişinde mağdur olmamak için...
A
a

Kurban Bayramı yaklaşırken Eskişehir Tüketici Bilinçlendirme Derneği (Tükbilder) Başkanı Sülahi Özalp, vatandaşlara bayram alışverişlerinde dikkat etmeleri gerekenleri sıraladı.

Sütiş Eskişehir
Kurban bayramına sayılı günler kala vatandaşlar bayram alışverişlerini yapmaya başladı. Kıyafet ve gıda alışverişlerinde mağduriyet yaşanmaması adına tavsiyelerde bulunan Eskişehir Tüketici Bilinçlendirme Derneği (Tükbilder) Başkanı Sülahi Özalp, alışverişlerin tanınmış ve güvenilir mağaza ve esnaflardan yapılması gerektiğini ifade etti. Özalp, kurbanlık alışverişlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında da bilgilendirmelerde bulundu.

"BAYRAM ÖNCESİ KIYAFET ALIŞVERİŞİNİZİ İNTERNETTEN YAPMAYIN"

Bayram alışverişlerinde tüketicilerin en çok kıyafet alışverişinde mağduriyet yaşadığını dile getiren Özalp, "Geçmiş bayramlardan tecrübe ederek en çok mağduriyet yaşadığımız konu kıyafet alışverişleri oluyor. Tüketicilerimize önerim özellikle bayram öncesinde yapacakları alışverişlerini internetten değil mağazalardan yapsınlar. Beden, desen ve renk konularında mağduriyet yaşamamaları açısından bu konu önemli. Tüketicilerimiz internet üzerinden yaptıkları alışverişlerde de mesafeli satış sözleşmesi yönetmeliğine göre, yanlış gelen ürünlerini 14 gün içinde iade edebiliyor ancak bayrama kısa bir süre kaldığı için iade süreçlerini beklerken mağdur olabilirler. Mağaza alışverişlerinde deneme şansları olduğu nedeniyle daha güvenli bir alışveriş olacaktır" dedi.

"MERDİVEN ALTI SATICILARDAN KAÇININ"

Özalp, Bayramın vazgeçilmezi kuruyemiş ve baklava alışverişlerinde de merdiven altı satıcılardan kaçınılması gerektiğine dikkat çekerek bazı uyarılarda bulundu. Özalp, "Kuruyemiş alışverişinde en önemli nokta bayat olmaması, taze olması oluyor. Maalesef bazı art niyetli esnaflarımız geçen bayramdan kalan kuruyemişleri taze ile karıştırarak tezgaha koyabiliyorlar. Bunun önüne geçmek için bilindik yerlerden alışveriş yapılmalı. Bayramın bir diğer simgesi ise baklava. Baklava alışverişlerinde de yine merdiven altı yerlerde sıklıkla gördüğümüz sorunlar öne çıkıyor. İçerisinde ceviz, antep fıstığı olduğu iddia ediliyor ancak soya fıstığı, bezelye gibi ürünler kullanılabiliyor. Kontrolsüz, kaçak satıcılara dikkat edilmeli ve yine bilindik  yerlerden ve güvenilir isimlerden alışveriş yapılmalı. Piyasada ortalama bir baklava fiyatı var. Ucuza kaçmak isteyen tüketiciler bu gibi katkı maddelerine maruz kalabilirler.Fahiş fiyatlardan etkilenmemek adına da tüketicilerimizin mutlaka piyasa araştırması yapmalarını tavsiye ediyorum. Bu işi hakkıyla yapan pek çok değerli esnafımız var, alışverişlerinde onları tercih etmeliler ve gıda maddelerini internet üzerinden yapmamalılar" ifadelerine yer verdi.

"KURBANLIK ALIMLARI MUTLAKA VETERİNER HEKİM KONTROLÜNDE OLMALI"

Kurbanlık alışverişlerinde de önemli noktalara parmak basan Özalp, şu açıklamalarda bulundu: "Pek çok vatandaşımız kurbanlarını almış olsa da bu dakikadan sonra kurban seçecek olan vatandaşlarımız muhakkak veteriner hekim kontrolünde olan yerlerden alışveriş yapmalılar. Küpesi olan veteriner kontrolünden geçen hayvanlar satın alınmalı. Veteriner kontrolünde olmayan hayvanlar insan sağlığını da tehlikeye sokabilir. Bu noktada belediyelerin hayvan satış yerlerini tercih edebilirler."
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi