Çalışkan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin 2020 yılı mart ayından bu yana Kovid-19 salgınıyla mücadelesini sürdürdüğünü hatırlattı.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından son olarak esnafa yönelik yeni destekleri içeren müjdelerin verdiğini anımsatan Çalışkan, şunları kaydetti:
"Hükümetimiz salgının başladığı günden bu yana toplamda 661 milyar liralık kaynak sundu ve sunmaya da devam ediyor. Hükümetimizin esnafa verdiği destekten 1 milyon 200 bin vatandaşımız yararlandı. Bu bağlamda, düğün salonu, kahvehane, kantin ve internet kafe gibi işletmelere 5 bin liralık hibe desteği verilecek. Tamirat kaporta işleriyle uğraşanlar, hırdavatçılar, müzisyenler, oyuncak ve kozmetik sektörü, çilingirler, ayakkabıcılar, tuhafiyeciler, tekstilciler, lokantalar terziler, berberler ve pazarcılara 3 bin lira destek verilecek. Bunların yanı sıra devletimiz 26 milyon liralık alacağından vazgeçerek pek çok sektöre destek oldu. Eskişehir'de de son açıklanan hibe desteğinden yararlanacak esnafımızın sayısı ise 15 bin kişiyi aştı. İnşallah el birliğiyle bu zorlu süreci en az hasarla atlatacağız."
Devletin yaptığı hibeyi verdiği krediyi devletin ilgili birimi değil de iktidar partisinin il başkanı açıklıyor. Bravo!!! PArti devleti dedikleri bu işte
Ahmet Ataç’ın Eskişehir’de yarattığı güç!
Tarkan Demir
Yeni otoparklar trafiği rahatlatacak
Kerem Akyıl
Halk geçim derdinde siyasiler şov peşinde...
Kaan Özcan
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Bu korkunç tabloyu kimse konuşmuyor!
Ümit Polatbaş
Eskişehir’in ihtiyacı vardı
Seval Erci
Bornova Afyonspor’dan daha zor rakip
Ahmet D. Canoruç
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy