Eskişehir'e hizmet etmemeye kararlılar: Uzaktan Bakanlar!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'e hizmet etmemeye kararlılar: Uzaktan Bakanlar!
A
a

"Eskişehir'e inat devlete zarar!" başlıklı haberimiz, Hasan Polatkan Havalimanı üzerinden Eskişehir'e üvey evlat muamelesi yapıldığını bir kez daha gözler önüne serdi. CHP Eskişehir Milletvekilleri, seçim öncesi kente gelen Bakanları işaret ederek, "Onlar 'Eskişehir'e uzaktan bakanlar' Artık bu inattan, Eskişehir'e üvey evlat muamelesinden vazgeçin" dedi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı’nın yurt içi uçuşları olmamasına rağmen “yolcu garantili” olarak yapılan Kütahya Zafer Havalimanı’ndan daha çok yolcuyu ağırlaması; Zafer Havalimanı’na 2023’te devletin kasasından tam 6 milyon 693 bin 228 Euro yani güncel kurla 234 milyon 139 bin Türk Lirası ödenmesi gündeme oturdu. CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan, gazetemizin dünkü manşetinde yer alan haberi değerlendirdi.

ARTIK BU İNATTAN VAZGEÇİN

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, “Kamuda tasarruf tedbirleri paketi ilk açıklandığında söylemiştik. Bir tasarruf yapılacaksa önce Saray harcamaları kısılsın, vatandaşın geçmediği yollar, köprüler; uçmadığı havaalanları için beşli çeteye aktarılan milyonlardan vazgeçilsin diye. İşte rakamlar ortada! Verilen yolcu garantisi yüzünden Zafer Havalimanı’na 2023’te devletin kasasından tam 234 milyon 139 bin Türk Lirası ödenmiş. Neden? Çünkü vatandaş Zafer Havalimanı’ndan uçmuyor, yolcular burayı tercih etmiyor! Ama bakıyorsunuz, Zafer Havaalanı’ndan daha fazla yolcunun tercih ettiği Eskişehir havaalanımızdan yıllardır yaptığımız çağrılara rağmen tarifeli uçuş seferleri başlatılmıyor! Şimdi genelgeyi gerekçe gösterip tarifeli uçuşları hiç başlatmayacaklar” dedi. Çakırözer, Eskişehir’e artık üvey evlat muamelesi yapılmaması gerektiğini belirterek, Koca bir inat yüzünden hem Eskişehir kaybediyor, hem de devlet kasası zarar ediyor. Oysa vatandaşın vergilerinden yapılan bu ödemelerle biz bugün 10 bin lira maaşla geçinen emeklimizin, açlık sınırı altında kalan maaşlarla yaşam mücadelesi veren emekçilerimizin dertlerine derman olabilirdik. Sizler aracılığıyla bu iktidara bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Artık bu inattan, Eskişehir’e üvey evlat muamelesinden vazgeçin. Hem devlet kaynakları peşkeş çekilmesin! Hem de Eskişehir kazansın, halk kazansın! Halkın vergileri, halk için, emekli için, emekçi için, esnaf çiftçi için harcansın.” 

HİZMET ETMEMEYE KARARLILAR

CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, “1989’da devlet bütçesine bir kuruş yük olmadan, Anadolu Üniversitesi’nin bütçesiyle yapılan Anadolu Üniversitesi Havaalanı (şimdiki adıyla Hasan Polatkan Havalimanı) yurt içi yolcu uçuşuna kapatılırken, Kütahya’da plansız bir şekilde, uçuş garantisi ile yapılan ve devlet bütçesine büyük yük getiren Zafer Havalimanı için her yıl milyonlarca lira  devlet bütçesinden dolayısıyla vatandaşın cebinden çıkıyor. Kamu Özel İşbirliği (KOİ) modeliyle Kütahya'da yapılan Zafer Havalimanı’na vatandaşın cebinden milyonlarca lira aktarılmaya devam ediliyor. Havalimanı kamuya 20 yıl sonra, yani 2044 yılında devredilecek. Hayalet havalimanına milyonlar akmaya devam ediyor. Hazine tarafından garanti edilen yolcu sayısı kamuya devredileceği 2044'e kadar aynı şekilde ve ortalama yüzde 97 ile tutturulamazsa kamu zararı 208 milyon Euro olacak. Hazineyi büyük zarara uğratan  ve ulusal refahımızı son derece olumsuz bu anlaşmalara imza atan AKP hükümeti hiçbir önlem almıyor. Eskişehir’de ise çevreyolu, Alpu Yolu ve Seyitgazi Yolu’nda yaşanan kazalara kulaklarını tıkayan ve Eskişehir’e hizmet etmeme kararlılığında olan Ulaştırma Bakanlığı ve AKP yönetimi, Zafer Havalimanı beceriksizliğinin maliyetini Eskişehirlilere ve 85 milyona yüklüyor. Bu beceriksizliğe ve kamu zararına karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.”    

22 YILDA HANGİ SORUNU ÇÖZDÜNÜZ?

CHP Milletvekili İbrahim Arslan: “Yapmış olduğunuz haber nedeniyle yürekten kutluyorum. Bu konularda geçmişte de duyarlı haberlerinize tanık olduk. Hem Eskişehirimiz için anlamı olan ama Türkiye ekonomisi ve içinde bulunduğumuz durumla da doğruda ilintili olan Zafer Havalimanı’nın içinde bulunduğu tablo ve Eskişehir’le ilintisi çok kıymetli. Binlerce iç ve dış giden yolcu garantörlüğü ile Zafer Havalimanı yüzde 4’lük gerçekleme oranıyla hem Türkiye ekonomisine ciddi zarar veriyor. Hem de hepimizin, milyonlarca insanın cebinden alınan paralar belli kimselerin cebine konuyor. Eskişehir bütün koşulları taşımasına rağmen, yurt içi tarifeli uçuşlara açılmadı. Sadece havaalanıyla da sınırlı değil. 22 yıllık kesintisiz AK Parti iktidarı Eskişehir’in hangi sorunlarını çözmüş? Eskişehir’e kalıcı yatırım ve hizmet olarak ne kazandırılmış? Çevre yolumuz, ilçe bağlantı yollarımız, demiryolu liman bağlantımız, havalimanımızın uçuşlara açılması, termal turizm projeleri, lojistik ve kargo merkezlerinin oluşturulması gibi çok sayıda sorunu sıralayabiliriz. Bu sorunların 22 yıllık AKP iktidarı döneminde, hiçbir şekilde çözüm üretilmediğine de tanıklık ediyoruz. Seçimlerde de yer yer kentimize bakanlar geldiler. Değişik vaatlerde bulunarak çekip gittiler. Ben o bakanlara ‘Eskişehir’e uzaktan bakanlar’ diyorum. Eskişehir’e uzaktan bakanlara, Eskişehir’e şaşı bakanlara söyleyeceğimiz tek söz var: Gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz. Eskişehir’de, Eskişehir halkı bütçeden hak ettiğini payını almak istiyor.”

ANADOLU GAZETESİ ULUSAL BASINDA


Anadolu Gazetesi’nin dün manşetinde yer verdiği "Eskişehir'e inat, devlete zarar!" başlıklı haber, NOW Haber'de yayınlanan İlker Karagöz ile Çalar Saat programında yer aldı. Haberin ardından CHP Eskişehir Milletvekilleri açıklamalarda bulundu.
 
Kaynak : ANADOLU GAZETESİ MUHABİRİ - M. ANIL AKSOY
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Esk 26 25 Mayıs 2024 11:35

Yıllardır saçma sapan bir tartışma yurt içi kim nereye ucacak Ankara İstanbul hizli trenle zaten en fazla 2 saat sanki İstanbul'a uçak olsa kuyruk olacak binmek için.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi