Eskişehir'e gelen yasak sokaklardan kurtarıyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'e gelen yasak sokaklardan kurtarıyor!
A
a

Eskişehir valiliği tarafından kent genelinde dilenciliğin yasaklanması, bununla birlikte dilencilere para verenlerin de aynı yasak kapsamına alınması kararı meyvelerini vermeye başladı. Açıklandığı gün şehirde çok beğenilen ve vatandaşın da destek verdiği genelge kapsamında Eskişehir Valiliği son 1 ayın çalışmalarını yayınladı. Çocuklar artık sokaklardan kurtuluyor, eğitime kazandırılıyor.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada özellikle çocuk dilenciliğin son bulmasına ilişkin yapılan çalışmalar kapsamında Ocak ayı içerisinde 23 çocuğun dilencilik yaptığı ve genelge kapsamında ekiplerce alınarak İl Çocuk Kabul Merkezine teslim edildiği bilgisi verildi. Çocukların aileleri ile de temasa geçildiğinin bilgisinin verildiği açıklamada, sosyal yardım gerekli bu ailelere de çeşitli modellerde gerekli desteklerin sağlandığı belirtildi.

Açıklamada diğer detaylara da yer verilerek şöyle denildi:  

“5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu’nun 5’nci maddesi hükümleri çerçevesinde 5 çocuğumuz hakkında koruyucu ve destekleyici tedbir kararı alınmıştır. 
Çocuklarımızın tamamı, sağlık kuruluşlarımızda, genel sağlık taramasından geçirilmiş ve eksik aşıları tamamlatılmıştır. 1 çocuğumuzun ihtiyaç duyduğu ikinci basamak muayene ve tedavileri İlimizde bulunan kamu hastanelerimizde gerçekleştirilmiştir. 
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce Genelge kapsamındaki çocuklar için kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin yapıldığı 1 toplumsal destek programı açılmış olup bu programa 24 çocuk katılmıştır.
Çocuklarımızın 19’u zorunlu eğitim çağında olup eğitim-öğretime devam etmeleri için İl Milli Eğitim Müdürlüğünce gerekli tedbirler alınmıştır.”

Açıklamanın sonunda verilen mücadele desteklerinden dolayı Eskişehirlilere de ayrıca teşekkür edildi.
Kaynak : Haber Merkezi
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon
Ayhan 8 Şubat 2024 17:21

Başarılı olduğunu sanmıyorum, bu gün dolaştım her yer vıcır vıcır dilenci kaynıyor, Umarım başarılı olurlar. Yetkililerin daha dikkatli ve sorumlu olmaları lazım.

0 0 Cevap Yaz
Vatandaş 8 Şubat 2024 16:38

Sayın velimiz lütfen trenlerde ki müzisyen dilencilere de yasak getirin. Hem yolcuları rahatsız ediyorlar hemde topluma kolay para kazanma yı özendiriyorlar. Teşekkürler.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi