Eskişehir'e bayram gelmeden maaşlar bitti!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'e bayram gelmeden maaşlar bitti!
A
a

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurbanlık fiyatlarında bir önceki yıla oranla yaşanan yüzde 100’lük artış vatandaşı kara kara düşündürüyor. Eskişehirliler artık kurban kesmenin hayal olduğunu ifade ederken bazı vatandaşlar ise “Kurban gelmeden benim maaşım bitti” dedi…

Sütiş Eskişehir
16 Haziran’da başlayacak olan Kurban Bayramı’na geri sayım sürüyor. Kırmızı et fiyatlarındaki önlenemez artış kurbanlık fiyatlarına da yansıdı. Geçtiğimiz yıl 5 bin lira ile 12 bin liradan satılan küçükbaş kurbanlıklar piyasada, bu yıl 10 bin liradan başlayıp 25 bin liraya kadar yükseliyor. 1 yılda yaşanan yüzde 100’lük artıştan dolayı vatandaşlar artık kurban kesemeyeceklerini belirtirken emekliler ise bayram alışverişine başlamadan maaşlarının eridiğini söylüyor.

NASIL ALAYIM?


Meryem Doğru: “Hazırlıklar başladı ama kurban gelmeden benim maaşım bitti. Şimdi ikramiye bekliyorum. İkramiye de yetmez. Hiç param kalmadı. Ben dul maaşı alıyorum. Kızım okuyor, yarısı ona kesiliyor. Ben 6 bin lira para alıyorum, onunla geçiniyorum. Allah’tan küçük bir ev almıştık. O olmasa açım. Kurbanlık alamadım, nasıl alayım? En son 2 sene önce almıştım. Şartlar hiç el vermiyor. Kurban fiyatları çok pahalı.”

FİYATLAR ÇOK YÜKSEK


Bahar Kantar: “Kurban Bayramı alışverişi yapıyoruz. Hazırlıklarımızı tamamlamaya çalışıyoruz. Fiyatlar maalesef biraz yüksek. Kendimizin hayvanları var kurbanı öyle keseceğiz. O yönden şanslıyız ama kendinin olmayanlar için fiyatlar çok yüksek. Küçükbaş fiyatları için 15 – 20 bin liradan bahsediliyor. Bunlar normal bütçeli aileler için çok yüksek fiyatlar. Fiyatlar normalleşse çok iyi olur vatanımıza, milletimize. Allah sonumuzu hayır etsin.”

ARTIK 7 -8 KAT FAZLA


Ayşegül Bayraktar Gölpek: Fiyatlar felaket uçmuş durumda. Küçükbaş alacaktık, ‘20 bin lira’ dediler. 15 bin, 20 bin, 25 bin gibi rakamlar veriyorlar. Fiyatlar çok fazla. Eskiden 2 – 3 bine alırken şimdi 7 – 8 kat daha fazla. Maalesef zorlu bir bayram geçireceğiz. Kurban keseceğiz diye çocuğumuza bayramlık bile alamadık.

BU YIL DAHA ZOR


Tamer Ekin: “Fiyatlar yüksek. Esnaf zor durumda, emekli zor durumda. Kurban alamayacağız ki. Kesemiyoruz şu an. Hisse 20 – 25 bin lira, küçükbaş 15 bin lira. Geçen sene Allah’a şükür kestim ama bu sene şartlar daha zor. Alamıyoruz. Emekliye temmuz ayında biraz verirlerse kurban değil de hayvan alıp keseceğiz.

EKONOMİ İYİ GİTMİYOR



Caner Pala: “Geçen seneye göre fiyatlar aşırı yüksek. Biz keçi aldık. Geçen sene aldığımız keçiden daha küçük olmasına rağmen fiyatı 2 katıydı. Ekonomi hiç iyi gitmiyor. Kurban Bayramı bu sene çok zor geçecek.
 
Kaynak : M. ANIL AKSOY
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi