Eskişehir deprem konusunda avantajlı ama...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir deprem konusunda avantajlı ama...
A
a

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Eskişehir Şubesi, Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilde büyük yıkıma yol açan deprem felaketinin yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Eskişehir'de Şube Başkanı Orkun Kılıç, “Siyasilerin kentsel dönüşümü siyaset üstü tutmaları, vatandaşın lehine çalışmaları ve önceliğin vatandaşın can sağlığı olduğunu düşünmelerini istiyoruz” dedi.

Sütiş Eskişehir
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Eskişehir Şubesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Şube Başkanı Orkun Kılıç, depremlerin aslında bir doğa olayı olduğunu, onu afete çeviren etmenin insan olduğunu etti. Eskişehir’in deprem konusunda avantajlı yanlarının olduğunu ancak rehavete kapılmamak gerektiğini belirten Kılıç, “Şehir merkezimizin alüvyon zemin üzerine kurulu olması, burada yüksek katlı ve altı ticaret katı olduğu için yumuşak kat olarak tabir ettiğimiz kattan oluşan1999 öncesi yapılan binaların da alüvyon zeminde yer aldığını görüyoruz. Bir başka sıkıntımız ise bitişik nizam. Eskişehir’de de beklenen deprem geldiğinde bu binalarda büyük yıkımlar olabileceğini üzülerek öngörüyoruz. Bununda tek bir çözümü var kentsel dönüşümle bu binaları yenilmemiz” dedi. Türkiye’de kentsel dönüşümü örnek teşkil edecek bir çalışmanın henüz yapılmadığını belirten Kılıç, siyasilere seslenerek, “Bu konuları siyaset malzemesi, seçim malzemesi haline getirmemeleri, siyaset üstü tutmaları, vatandaşın lehine çalışmaları, bunu yaparken de en başta can sağlığını düşünmelerini istiyoruz. Bilim insanları ve siyasiler bir masada oturursa bu konular kolaylıkla çözülür” ifadelerini kullandı. 

"Hatipoğlu bizimle henüz görüşmedi"

Sorulan soru üzerine, kentsel dönüşümle ilgili projelerini açıklayan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu’nun kendileriyle henüz görüşmediğini söyleyen Kılıç, “Bizden bu konuda bir bilgi almadı. Oda olarak siyasi görüşümüz veya kimliğimiz yok. Hiç kimseden de bilgi saklamayız. Gelirlerse kentsel dönüşümün ne olduğunu anlatma konusunda elimizden gelen yardımı yaparız” dedi. CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce’nin ise belediyede bürokrat olduğu dönemde İMO ile belediyeler arasında imzalana protokolde çok emeğinin olduğunun altını çizen Kılıç, tüm adaylara istedikleri takdirde bilgi verebileceklerini söyledi.
Kaynak : M. ANIL AKSOY
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi