Eskişehir deprem için güvenli bölge mi? Çarpıcı açıklama...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir deprem için güvenli bölge mi? Çarpıcı açıklama...
A
a

İstanbul ve Türkiye genelinde yaşanan son depremlerin ardından, vatandaşlar güvenli bölgeler bulmak için kolları sıvadı. Pek çok vatandaş depremden dolayı yaşadıkları yerlerden başka illere taşınmayı bile düşünüyorlar. Özellikle Bursa'da ve Çanakkale'de yaşanan son depremler Eskişehirlileri de tedirgin etmiş durumda. Peki Eskişehir deprem için güvenli bir bölge mi? İşte detaylar

Sütiş Eskişehir
İstanbul ve Türkiye genelinde yaşanan son depremlerin ardından, vatandaşlar güvenli bölgeler arayışına girerken, uzmanlar uyarılarda bulunuyor. Mynet'e konuşan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, özellikle Marmara Bölgesi'nde olası bir depremin etkileri konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu ve vatandaşları uyardı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan, uzun yıllardır İstanbul'da deprem beklemediğini ifade ederek, varlıklı kesimlerin başka bölgelere göç ettiğini ancak dar gelirli vatandaşların bu imkanı bulamadığını vurguladı. Ancak, göç edilen bölgelerin depremden kaçmak için doğru bir seçim olmadığını belirtti.

Prof. Dr. Ahmet Ercan ayrıca güvenli gördüğü 24 ili de sıraladı. İşte Ercan’ın deprem konusunda güvenli gördüğü 24 il…

“ESKİŞEHİR DE GÜVENLİ BÖLGELERDEN BİRİ”

Özellikle İzmir, Kuşadası ve Marmaris gibi yerlerin tercih edildiğini ancak bunların da deprem bölgesi olduğunu dile getirdi.

Prof. Dr. Ercan, deprem açısından güvenli olan illeri ise Artvin, Giresun, Samsun, Rize, Trabzon, Ordu, Sinop, Kastamonu, Zonguldak, Kırklareli, Edirne, Ankara, Eskişehir, Konya, Niğde, Nevşehir, Sivas, Mardin, Siirt, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kilis, Mersin ve Isparta olarak sıraladı.

Türkiye'nin depremde başlıca güvenli yerlerine değinen Prof. Dr. Ercan, "Buralara göç ediyorsa bilinçli deprem için göç denilebilir." ifadesini kullandı. Ancak, bu göçlerin tek nedeninin deprem olmadığını, insanların genellikle daha yaşanabilir yerler aradığını söyledi.

Son olarak, deprem konusunda aşırı endişe duyulmaması gerektiğini ve bilimsel verilere dayanmadan yapılan spekülasyonların insanları gereksiz kaygıya sürüklediğini belirten Prof. Dr. Ercan, kentsel dönüşümün önemine de dikkat çekti.
Kaynak : HABER MERKEZİ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi