Eskişehir'den kötü haber: Gençler ev kurmaktan vazgeçti

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'den kötü haber: Gençler ev kurmaktan vazgeçti
A
a

Mobilya sektöründe yaz aylarında beklenen hareketlilik yaşanmadı. Yüksek kredi kartı komisyonları, taksit sınırlamaları ve artan hammadde maliyetleri, esnafın satışlarını olumsuz etkilerken, sektör temsilcileri önümüzdeki kış ayları için de endişeli

Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Mustafa Köroğlu, mobilya sektöründe bu yaz beklenen hareketliliğin yaşanmadığını esnafın ciddi bir durgunlukla karşı karşıya olduğunu söyledi. Yaz sezonunun ortasına gelinmesine rağmen satışların istenilen seviyeye ulaşmadığını vurgulayan Köroğlu, yüksek kredi kartı komisyonları, taksit sınırlandırmaları ve artan hammadde maliyetlerinin sektörü iyice zorladığını dile getirdi. 

HAREKETLİLİK YOK

Mobilya sektörünün faaliyet göstermeye devam ettiğini ama esnafın umduğunu bulamadığını aktaran  Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Mustafa Köroğlu, “Sezonun neredeyse yarısına gelmemize rağmen esnafta ciddi bir hareketlilik yok. Mobilya sektörü yaz aylarında yoğunluk yaşayıp bu dönemde kazandığıyla kış aylarını geçiren bir yapıya sahip. Ancak yazı bile zor geçiriyoruz. Kışı nasıl atlatacağımızı ise şu anda kestiremiyoruz. Gerçekten işler çok yavaş ilerliyor. Kredi kartı komisyonlarının yüksekliği ve taksitlendirme seçeneklerinin azaltılması bizi iyice zora soktu. Ayrıca hammadde fiyatlarının artışı da sektör üzerinde baskı yaratıyor. Geçtiğimiz yıla kıyasla bu yaz mobilya fiyatlarında ciddi bir artış yaşandı. Satış yok. Arkadaşlarımızla görüştüğümüzde onlar da istedikleri satış rakamlarına ulaşamadıklarını ifade ediyor. Gençler evlenmekten çekinmeye başladı çünkü ev kurmak artık çok zor. Yeni evlenecek bir çift komple bir ev düzenlemek istese yatak odası ve yemek odası takımıyla birlikte bu işin maliyeti en az 100-150 bin liradan başlıyor. Kaliteye göre bu rakamlar daha da artıyor” diye konuştu. 

 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi