Yolsuzluk suçlamasıyla Silivri’de tutuklu bulunan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu'nun X (eski Twitter) hesabı, mahkeme kararıyla Türkiye sınırlarında erişime kapatıldı. Karar, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve sosyal medya platformu X’e iletildi.
TÜM SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ EKREM İMAMOĞLU'NUNDUR!
İmamoğlu'na yönelik bu uygulama, Eskişehir’in siyasi isimlerinden sert tepki aldı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Son sözü halkın iradesinin söylemesini engelleyemeyeceksiniz! Tüm sosyal medya hesaplarımız Ekrem İmamoğlu'nundur!" ifadelerini kullandı.
"Ekrem İmamoğlu halkın sesidir. Susturamayacaksınız!"
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da X hesabındaki profil fotoğrafına Ekrem İmamoğlu'nu ekleyerek, "Ekrem İmamoğlu halkın sesidir. Susturamayacaksınız!" şeklinde bir paylaşımda bulundu.
"Susturmak istedikleri yalnızca bir kişi değil; milyonların sözü"
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, "Susturmak istedikleri yalnızca bir kişi değil; milyonların sözü, hakkı ve geleceği. Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya hesabına getirilen erişim engeli, gerçeklerin bilinmesini ve doğruların dalga dalga büyümesini engelleme çabasıdır. Demokrasiden yana olan herkesin bugün daha yüksek sesle konuşma sorumluluğu var!" ifadelerini kullandı.
"Işıkları söndürerek umudu durdurabileceklerini sandılar"
CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz da yapılan engellemeyi sert dille eleştirerek, "Bu yapılanlar istibdattır, sansürdür ve açıkça yurttaşlarımızın iradesinden duyulan korkudur!" şeklinde açıklama yaptı. Yalaz, engellemelerin, toplumsal muhalefetin sesini kısmaya yönelik bir girişim olduğunu vurguladı.
Ekrem İmamoğlu’nun X hesabına getirilen erişim engeli, siyasi çevrelerde geniş yankı uyandırdı.