Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanlığı aday adaylığı sürecine destek amacıyla başlatılan ön seçim çalışmaları kapsamında anlamlı bir olay yaşandı. CHP Sivrihisar İlçe Başkanlığı’nda kurulan dayanışma sandığına, 8. sınıf öğrencisi Ada tarafından yazılmış duygu yüklü bir mektup bırakıldı.
Genç yaşına rağmen demokrasi ve siyasete olan duyarlılığıyla dikkat çeken Ada, mektubunda Ekrem İmamoğlu’na olan desteğini şu sözlerle ifade etti: “Merhaba Ekrem amca. İnkılap dersini çok seviyorum. Ancak son konumuz olan Atatürk İlke ve İnkılaplarını işlerken oldukça kötü hissettim. Çünkü; o değerlerin, o önemli ilkelerin hiç birini uygulamıyordu devlet ama bir o kadarda emindim ki sizin o ilkeleri ciddiye alacağınıza, güzel günler görmemizi sağlayacağınıza. Çocukluğumdan beri haber izlemem sıkıcı gelir. Ancak son olaylarda bir haber delisi gibi haberleri takip ettim. Siz ve tüm değerli Türk milletinin bu mücadeleyi kazanacağına eminim."
Ada’nın yazdığı bu mektup, CHP Sivrihisar İlçe Başkanı Faruk Ertaş’ı da son derece duygulandırdı. Ertaş, gençlerin bu süreçteki bilinçli ve ilgili tutumunun kendilerine umut verdiğini belirterek, “Dayanışma sandığımıza bırakılan bu mektup, sadece bir destek değil, aynı zamanda geleceğin sesi” dedi.
Ada’nın mektubu, sadece bir siyasi destek mesajı olmanın ötesinde, Türkiye’nin geleceğine dair umut veren bir anlam taşıyor ve gençlerin siyasetle ilgili duyduğu sorumluluğu gözler önüne seriyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Ormanlar ve yangınlar!
Kaan Özcan
CHP’deki yol ayrımında Eskişehir’de kimler gider kimler kalır?
Tarkan Demir
İşte bu yüzden iki yakamız bir araya gelmiyor
Kerem Akyıl
Turizm için ortak mücadele şart
Seval Erci
Uyanınca ilk iş bunu yapıyorsanız büyük tehlikedesiniz!
Ümit Polatbaş
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
