Eskişehir'den çıkış yok: Sebebi ise o fiyatlar...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'den çıkış yok: Sebebi ise o fiyatlar...
A
a

Okulların kapanması ve Kurban Bayramı tatilinin üst üste gelmesiyle Eskişehir Otogarı’nda yoğunluk başlarken bilet fiyatlarında 1 yılda gelen yüzde 100’ün üzerinde zam vatandaşı kara kara düşündürüyor.

Sütiş Eskişehir
Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklanması ve üniversitelerde 2023-24 eğitim öğretim yılının tamamlanmasıyla birlikte Eskişehir Otogarı’nda yoğunluk başladı. Uzak mesafe seferlerinde biletler tükenirken İstanbul, Ankara ve İzmir gibi daha yakın mesafeli seferlerde ise henüz yer bulunabiliyor. Firmalar talepleri karşılamak için ek sefer planları yaparken geçtiğimiz yılki Kurban Bayramı’na göre bu yıl bilet fiyatlarında yüzde 100’ün üzerinde yapılan zamlar yola çıkacak vatandaşı zor durumda bırakıyor. Firma yetkilisi Musa Yıldırım bayram öncesinde uzak mesafe seferlerine 500 lira zam geldiğini belirterek, “Uzun yol seferleri dolu. İstanbul, Ankara ve Bursa gibi yakın illerde yer var. Doğu’ya giden araçlar dolu. Okulların kapanması nedeniyle uzak mesafelere olan talepte artış var. Bayram öncesi fiyatlara zam geldi. Uzak mesafelerde fiyatlar 500 lira arttı” dedi.

AYDA 1 KEZ GİDEBİLİYORUM

Osman Özsoy: Yozgat’a gidiyorum. Bileti 750 liraya aldım. Fiyatlar bence aşırı derecede fazla. Haftada bir gitmeye çalışıyordum artık ayda bir gidiyorum.

HER ŞEYE ZAM GELİYOR

Umut Ucun: Kırıkkale’ye gidiyorum. Bileti 400 liraya aldım. Ben genelde arabayla gidiyorum ama her şeye zam geliyor. Bilet fiyatlarına da zam gelmesi normal. 

1 HAFTADA 2 KATINA ÇIKTI

Harun Çiftçi: Cizre’den geliyorum. Bin 400 liraya aldım bileti. Sınav için gelmiştim bu üçüncü alışım. Toplamda neredeyse 5 bin lirayı buldu. Ben ayın 5’inde bilet aldığımda 700 liraydı. Şimdi iki katına çıktı. 

BİLET FİYATI 100 LİRA ARTTI

Olcay Güngörler: Afyon’a gidiyorum.  2 – 3 haftada bir gidip geliyorum.  3 hafta falan önce zam gelmişti. 150 liraydı, şu an 230 liraya aldım. İndirim koduyla ucuza denk geldi. Normalde 250 liraya alacaktım.
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi