Eskişehir’de Valilik tarafından alınan dilencilik yasağına rağmen, çarşı merkezinde dilenen bir kadının görüntülenmesi tepkilere neden oldu.
Eskişehir Valiliği’nin dilencilik yasağına rağmen, çarşı merkezinde dilenen bir kadının görüntülenmesi dikkat çekti. Vatandaşlar karara uyulmasını istiyor.
Eskişehir Valiliği tarafından geçtiğimiz aylarda alınan karar doğrultusunda, kent genelinde dilenerek duygu istismarı yapan kişilerden ve bu suça alet edilen çocuklardan; para verilmesi, su, çiçek, mendil gibi ürünlerin satın alınması ve her türlü yardım yapılması yasaklanmıştı. Ancak alınan yasağa rağmen Eskişehir çarşı merkezinde bir kadının dilencilik yaptığı görüldü.
Kaldırım kenarına oturarak vatandaşlardan para isteyen kadının görüntüsü, yasağın uygulanabilirliği konusunda soru işaretleri yarattı. Vatandaşlar, söz konusu yasağın hatırlatılmasına rağmen bazı kişilerin hâlâ bu eylemi sürdürmesinden rahatsız olduklarını dile getirdi. Özellikle çocukların bu suça alet edilmesinden endişe duyan Eskişehirliler, denetimlerin artırılmasını ve karara uymayanlara yaptırım uygulanmasını talep ediyor. Yetkililer, vatandaşları bu konuda daha duyarlı olmaya çağırarak, yasa dışı dilenciliğe teşvik anlamına gelebilecek herhangi bir yardımda bulunulmamasını bir kez daha hatırlattı.
Kaynak : TUĞÇE KAŞ