CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Pazartesi pazarını ziyaret ederek esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Ziyarette hayat pahalılığı, alım gücü düşüşü ve geçim sıkıntısı gündeme geldi.
CHP Tepebaşı İlçe Örgütü ile Bağlar Mahallesi’ndeki Pazartesi pazarını gezen Çakırözer, esnafın satış yapamamaktan, vatandaşların ise pahalılıktan şikâyet ettiğini aktardı. Çakırözer, “TÜİK yine iktidarın istediği gibi makyajlı enflasyon rakamlarını açıkladı! Ama işte gerçek enflasyon esnafın tezgahında, vatandaşın pazar çantasında! Pazardaki ve marketteki gerçekleri gizleyemezsiniz. Herkesin derdi geçim derdi!” dedi.
Ziyarette emekliler ve pazara alışverişe çıkan yurttaşlar da, “Artık kilo ile değil gramla alışveriş yapıyoruz. Bin liraya pazar çantası dolmuyor. Her hafta pazara çıkamıyoruz, iki haftada bir alışveriş yapmak zorunda kalıyoruz” şeklinde tepkilerini dile getirdi.
Çakırözer, “Rakamlar halkın pazarda, markette, mutfakta yaşadığı gerçeklerle bağdaşmıyor. Selam verdiğimiz pazarcı esnafı satış yapamamaktan, alışverişe çıkan emekli ve emekçi ise alım gücünün düşmesinden dert yanıyor. Gerçek enflasyon burada, halkın cebinde yaşanıyor” ifadelerini kullandı.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Ortak hareket etmekte fayda var!
Kaan Özcan
Ataç, Özel’den işaret bekliyor
Kerem Akyıl
Başkan Ayşe Ünlüce CHP’den istifa edecek mi?
Tarkan Demir
Daha dün gibi aklımızda
Seval Erci
Coğrafyayı kader olmaktan çıkarmak
Ümit Polatbaş
Es Es’in yolu açık olsun
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy