Bilecik Belediyesi’nin Elektronik Ücret Toplama Sistemi (EÜTS) ihalesinde uyguladığı 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun hukuka uygun olduğu, Danıştay kararıyla ortaya konuldu.
Bilecik Belediyesi ile minibüsçüler arasında EÜTS ihalesine ilişkin devam eden hukuki süreçte Danıştay kararını açıkladı. Danıştay, ihalenin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında yapılmasında hukuka aykırılık bulunmadığına hükmederek Bilecik Belediyesi’nin uyguladığı ihale usulünün hukuka uygun olduğunu belirtti.
Eskişehir 2. İdare Mahkemesi tarafından daha önce verilen kararda, EÜTS’nin kurulmasına yönelik Belediye Meclisi kararı hukuka uygun bulunmuş, ancak ihale sürecinde farklı bir kanunun uygulanması gerektiği değerlendirilmişti. Bilecik Belediyesi ise ihale usulüne ilişkin bu kararı Danıştay’a taşıdı.
Danıştay, yaptığı değerlendirmede ihale kapsamında gelir elde edileceğinin anlaşılması nedeniyle işlemin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında gerçekleştirilmesinde hukuka aykırılık bulunmadığını belirtti. Ayrıca ihale sürecine ilişkin Belediye Encümeni kararının, EÜTS’nin kurulması konusunda Encümene yetki veren 7 Aralık 2023 tarihli ve 103 sayılı Belediye Meclisi kararı doğrultusunda alındığına dikkat çekti.
Danıştay, bu gerekçelerle mahkemenin işlemlerin iptali yönündeki kararında hukuki isabet bulunmadığı sonucuna ulaştı. Böylece Bilecik Belediyesi’nin EÜTS ihalesinde uyguladığı usulün hukuka uygunluğu yargı kararıyla ortaya konulmuş oldu.
Bilecik Belediyesi, hukuki süreç devam ederken vatandaşların mağduriyet yaşamaması için gerekli önlemleri alarak süreci yakından takip etti. Bu dönemde yapılan sosyal medya duyuruları ve kamuoyuna yönelik açıklamalarla vatandaşlar düzenli olarak bilgilendirildi.
Belediye, sürecin vatandaşlar üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmek ve yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla çalışmalarını sürdürerek vatandaşların yanında oldu.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
AK Parti’ye kumpas
Kerem Akyıl
Bursa’daki turizmciler Eskişehir’in başarısını sorguluyor!
Tarkan Demir
Eskişehir ders alsın!
Kaan Özcan
Dilencilere karşı etkin mücadele
Seval Erci
Hangi yolu seçersen seç pişman olacaksın
Ümit Polatbaş
Daha iyi performansları göreceğiz
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
Türkiye'de futbol
Osman Cemoğlu