Eskişehir'deki mağduriyetin giderilmesine iki partiden ret!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'deki mağduriyetin giderilmesine iki partiden ret!
A
a

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2019 yılında duyurduğu ‘TOKİ 100 bin Sosyal Konut’ projesinde 4 yıldır evleri teslim edilmeyen vatandaşlara yaşatılan mağduriyetler Meclis gündemine taşındı. Ayrıca Eskişehir de bu konuda mağduriyet yaşamaya devam edecek. İşte detaylar...

Sütiş Eskişehir
CHP TOKİ sosyal konutlarında vatandaşlara yaşatılan mağduriyetlerin araştırılarak, çözüme kavuşturulması için Meclis’te önerge verdi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Türkiye’nin dört bir yanında vatandaşlar astronomik kira bedelleri karşısında barınma krizi yaşıyor. Dar gelirli vatandaşlarımız kiralarını ödemekte güçlük çekiyor. 4 yıl önce söz verdiniz, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve dönemin TOKİ'den sorumlu Şehircilik Bakanı Murat Kurum söz verdiler! Dar gelirli, şehit yakını, gazi, dul, yetim, engeli 100 bin vatandaş bir buçuk yıl içinde konut sahibi olacaktı, sonra da kira öder gibi bedelini ödeyecekti. Hani, nerede bu evler? 4 yıldır teslim edilmedi!  894 liralık taksitler Eskişehir'de 9, İstanbul'da 15 bine çıktı! Vade 240 aydan 180 aya düştü! KDV yüzde 1'den 10'a çıktı! Emeklinin, şehit ailesinin, gazinin, engellinin, dar gelirlinin ev alma hayalini çaldınız” dedi. CHP’nin teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.
Kaynak : Bülten
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon
Enver Karagöz 1 Şubat 2024 20:27

Bizde onları 31 mart da RET edeceğiz.8000 oy potansiyelimiz var.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi