Ben bugüne kadar; Koca koca uzun yol otobüslerinin yaya yoğunluğu bu kadar yüksek olan bir şehirin içinde minibüs gibi kullanılmasından daha akıl dışı, daha mantıksız ve daha tehlikeli birşey görmedim. Ayrıca bu otobüslerin yaya yoğunluğu olan cadde ve sokaklarda dolaşması trafik kurallarına bile aykırı.. Bu fabrikalara servis çeken firmalar neden işçi servisi için ısrarla şehirler arası otobüsleri kullanıyor ? Hafif ticari minibüs veya midibüs kıtlığı mı var memlekette ? Safi zarar bu otobüslerin kullanımı. Otuz yıllık Eskişehirliyim, bu otobüslerin giripte trafiğinin içine etmeden çıktığı cadde yok. Bu otobüslerin şehir içi kullanımına kim dur diyecek ? Kim yasaklayacak ?
Allah ölen kişinin ailesine sabırlar versin. Çok ama çok kötü bir acı bu. Bu olaya sebep verenlerden biriside; Şehirler arası yaya trafiğinin olmadığı geniş yollarda kullanılsın diye tasarlanan, yüksekliği olduğu için dar alanda uzun süre kullanılması büyük kaza riski taşıyan bu araçların yaya ve araç yoğunluğu olan kalabalık şehir içinde servis otobüsü olarak kullanılmasına izin verenlerdir. Yahu Eskişehirin daracık sokaklarında ve caddelerinde bu otobüslerin işi ne ? Hangi kafayla bu otobüslere işçi servisi izni veriliyor ? Başka araba mı yok ? Mantıksızlığa bakar mısınız; Şehir içine tırların, dört akslı kamyonların girişi bu tip kazaların olmasını engellemek için yasak, ama şehirler arası otobüslerin hergün kazaya davetiye çıkararak servis aracı olarak kullanılması serbest.
Bu işler bu kadar kolay mı ? Bu kişi adam öldürdü adamm.. Yazık günah ramazan mübarek ilk günü bir ailenin ocağına ateş düşürdü. Şimdi rahmetlinin ailesinin her ramazan ayında bu kötü olay aklına gelecek. Hak mı adalet mi bu ? Niye serbest bu kişi ? Allah kimsenin başına getirmesin, bir ananın veya bir babanın ani ölümü kadar insanı yakan birşey yok. Yaşayan bilir, allah sabır versin.. Ama bakıyorumda insanların acıları soğumadan bir darbede hukuk sisteminden yiyyor. Lanet olsun !
Hem çarp hem öldür hemde serbest kal ! Tüh yazıklar olsun böyle adalete
Başkan Yalaz’dan parti içi rekabete karşı net mesaj: Müsaade etme…
Tarkan Demir
CHP’liler düşmanı uzakta aramasın
Kerem Akyıl
Tarihi bölge canlandırılmalı
Seval Erci
Göz göze gelmeyi unutan nesil
Ümit Polatbaş
ŞAMPİYONLUK AŞKINA
Kaan Özcan
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy