Eskişehir'deki kış yaza döndü: Peki yağışlar gelecek mi?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'deki kış yaza döndü: Peki yağışlar gelecek mi?
A
a

Eskişehir'de kış mevsiminin gelmesine rağmen görülen yüksek sıcaklıklar, şehir sakinleri arasında tedirginlik yaratıyor. Normal şartlarda kar yağışının beklendiği bu dönemde, sıcak hava dalgasıyla karşılaşan vatandaşlar, iklim krizine dair endişelerini dile getiriyor. Peki bu durum daha ne kadar sürecek? Eskişehir'e yağışlar geri gelecek mi? İşte detaylar...

Sütiş Eskişehir

Son yıllarda artan hava sıcaklıkları ve mevsim normallerinin dışına çıkan hava durumu, Eskişehir'deki vatandaşları endişelendiriyor. Şubat ayında kar yağışının eksikliği ve sıcak hava dalgalarının etkisiyle, şehir genelinde karşılaşılan manzara, mevsimler arasındaki dengesizliğin bir göstergesi olarak da değerlendiriliyor.

Eskişehir'de yaşayan bazı vatandaşlar, kış mevsiminde bu kadar yüksek sıcaklıklarla karşılaşmanın alışılmadık bir durum olduğunu belirtirken, bu durumun iklim krizi açısından da korkutucu olduğunu ifade ediyorlar. Tarım ve doğal yaşam üzerinde olumsuz etkileri bulunan iklim değişikliğinin, gelecek için ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurgulayan yerel çevre aktivistleri, yerel yönetimlerin iklim krizine karşı daha etkili önlemler alması gerektiğini de dile getiriyorlar.

Uzmanlar da konuya ilişkin yaptıkları açıklamalarda iklim krizinin etkilerinin giderek arttığı bir dönemde, sıcak hava dalgaları gibi olağandışı meteorolojik olayların daha sık yaşanabileceğine dikkat çekiyorlar. Bu nedenle, iklim değişikliğiyle mücadelede acil ve etkili adımların atılması, doğal dengenin korunması ve yaşanabilir bir çevrenin sağlanması için hayati önem taşıyor.

Peki Eskişehir'de hava durumu nasıl olacak? Yağış var mı? 

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğünden elde edilen bilgilere göre 7 Şubat Çarşamba ve 8 Şubat Perşembe günü Eskişehir'de parçalı bulutlu bir havanın hakim olması bekleniyor.

Ayrıca Eskişehir'de 7 Şubat Çarşamba ve 8 Şubat Perşembe günü hava sıcaklıkları gün içerisinde ortama 12 - 15 derece civarında olması bekleniyor ve gece saatlerinde ise hava sıcaklılığının 3 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor. Bu iki gün en yüksek sıcaklık ise 17 derece civarında, en düşük sıcaklık da 2 derece civarında olacak. 

Eskişehir'e Cuma günü yağmur geliyor

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğünün verilerine göre Eskişehir'e 9 Şubat Cuma günü yağışlar gelecek. Böylelikle Eskişehir'in ilçelerinde havanın çok bulutlu ve yağmurlu olması bekleniyor. 9 Şubat Cuma günü hava sıcaklığında ise bir düşüş gözlenmiyor. Aynı şekilde en yüksek sıcaklık 15 derece ve en düşük sıcaklık 2 derece olacak. 
Kaynak : AnadoluGazetesi.com
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi