Eskişehir'deki kariyer günlerine bor damga vurdu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'deki kariyer günlerine bor damga vurdu
A
a

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi tarafından Kariyer Günü etkinlikleri düzenlendi. Kariyer günlerine Eskişehir Bor Platformu’nun standı damga vurdu.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi'nin düzenlediği Kariyer Günü etkinlikleri kapsamında öğrenciler kariyerleri açısından verimli bir gün geçirdi. Etkinlikte çeşitli firmalar tarafından onlarca stant açılarak öğrencilere bilgilendirmelerde bulunuldu. Kariyer Günleri etkinliğine Eskişehir Bor Platformu standı damga vurdu. Türkiye’nin en önemli madeni olan Bor, kurulan stantta öğrencilere tanıtıldı. Dünya’da en fazla Bor yatağının Eskişehir’de bulunması kent için de büyük önem taşırken, öğrenciler ‘Bor’ cevherine büyük ilgi gösterdi.

HAYALİMİZ ‘BOR VADİSİ’ KURMAK

Eskişehir Bor Platformu Sözcüsü Umut Rallas etkinlik süresince standın hiç boş kalmadığını ve öğrencilerin ‘Bor’ madenine büyük ilgi gösterdiğini kaydetti. Rallas ayrıca, Bor Platformu’nun kurulma amacından bahsederek, “Akademi, sanayi, kamuoyu üçgeninde, bu üçgeni doğru bir noktada bir araya getirmek ve son ürüne giden yolda doğru adımlar atabilmek” dedi. ‘Bor’ cevheri ile ilgili hayallerinin olduğunun altını çizen Rallas, “Bizim bir hayalimiz var. Eskişehir’de bu noktada aynı silikon vadisi gibi bir bor vadisinin oluşmasını istiyoruz. Bor ve nadir toprak elementleriyle ilgili bir ihtisas organize sanayi bölgesinin oluşmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.  
 
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi