Eskişehir İsmet İnönü Bulvarı’nda kaldırım kenarında oluşan çukur ve çökmeler, yayalar ve sürücüler için tehlike yaratıyor.
Eskişehir’in ana arterlerinden biri olan İsmet İnönü Bulvarı üzerinde yer alan bir kaldırım kenarında oluşan çukur ve bozulma, hem yayalar hem de araç sürücüleri açısından risk oluşturuyor. Kaldırım hizasındaki yağmur suyu ızgarasının çevresinde çökmeler yaşanırken, sarı bir hortumun mazgal içinden geçmesi de dikkat çekiyor.
Kaldırım kenarında yer alan bu deformasyon, özellikle gece saatlerinde fark edilmesi zor bir noktada bulunuyor. Söz konusu alana geçici olarak konulan plastik trafik dubaları ise yeterli güvenlik önlemi sağlamıyor. Kaldırım kenarındaki bozulma nedeniyle yayaların düşme riskiyle karşı karşıya kalabileceği, sürücülerin ise tekerlek kayması gibi sorunlar yaşayabileceği değerlendiriliyor.
Alanın hemen yanında bulunan inşaat alanını çevreleyen metal panellerin dibinden çıkan hortumun mazgaldan geçmesi ise herhangi bir uyarı levhası olmadan bırakılmış durumda. Bu tür altyapı müdahalelerinde çevresel güvenliğin sağlanmaması, özellikle çocuklar ve yaşlılar için ciddi bir tehlike anlamına geliyor.
Kaynak : Efe Emre Özbey