Eskişehir'deki festival o rekoru yine kırdı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'deki festival o rekoru yine kırdı
A
a

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde 8. kez gerçekleştirilen Geleneksel Dövme Sucuk Festivali'nde 7 buçuk ton sucuk ikramı yapılırken, dev tavadaki sucuklu yumurta ile geçtiğimiz yılın rekoru da kırıldı

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Sivrihisar Geleneksel Dövme Sucuk Festivalinin 8'incisi gerçekleşti. Türkiye'nin dört bir yanından binlerce kişinin katıldığı festivalde 7 buçuk ton sucuk ikramı yapıldı. Diğer yandan Guinnes rekorlar kitabında yer alan dev tavada sucuklu yumurta bu yıl 500 kilogram sucuk ve 3 bin 500 adet yumurtayla yapılarak geçtiğimiz yılın rekoru da kırılmış oldu. 
Çocuklara özel oyunlarında yer aldığı festivalde 7'den 77'ye herkes gün boyu keyifli anlar yaşadı. Dünyanın merkezi olarak kabul edilen Sivrihisar'da festival konser etkinliğiyle de taçlandırıldı. Rahatsızlandığı için sahne alamayan Ali Şan'ın yerine Mithat Körler ve Kubilay Karça'nın sahne aldığı festivalde katılımcılar doyasıya eğlendi.

Yüzügüllü ES TV'ye konuştu

Öte yandan Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü festivale ilişkin ES TV canlı yayınında konuştu. 
Yüzügüllü, "Geleneksel hale getirdiğimiz sucuk dövme festivalimizi gerçekleştiriyoruz. Bu kış ayında soğuk havayı gelen misafirlerimiz için sıcak bir havaya çeviriyoruz. Burada bugün Türkiye'nin dört bir tarafından gelen misafirlerimizi ağırlıyoruz. Onları Sivrihisar'ın lezzetini, Sivrihisar'ımızın meşhur dövme sucuğunu ikram ediyoruz ve onlarla burada güzel hoş bir gün geçireceğiz inşallah. Bu sene 8'incisini gerçekleştiriyoruz, her sene de büyüyerek katlanarak devam ediyor. Geleneksel olarak devam ediyor. Sivrihisar dünyanın merkezi ve festivaller ilçesi oldu. Geçen sene düzenlediğimiz festivalimizde 300 bin kişiden fazla bir katılım vardı. İnşallah bu sene daha fazlasını bekliyoruz" dedi.

 
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon
Handan Dinç 28 Ocak 2024 14:59

Ertelendi dediler yalan haberle gölge düşürmeye çalıştılar amaçları ne anlamış değilim

2 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi