Eskişehir'de yüzde 32 yetmedi: "Risk altındayız"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de yüzde 32 yetmedi: "Risk altındayız"
A
a

Alınan düşük ücretlere tepki gösteren Harb-İş Sendikası Şube Başkanı Hasan Atak, “Sendikalarca imza altına alınan ve kamuoyuna yüzde 32,57 zam oranı olarak yansıtılan rakamlar hiçbir sorunumuzu çözmemekte ve alım gücümüze gerçek manada bir katkı sunmamaktadır” dedi.

Sütiş Eskişehir
Harb-İş Sendikası Eskişehir Şubesi, alınan düşük ücretlere tepki gösterdi. Yüzde 32’lik artışın yetersiz olduğuna dikkat çeken Şube Başkanı Hasan Atak, Genel Merkez’e ve kentteki siyasilere çağrı yaptı. Atak, “Önemli işlere imza atan ve ülkemizin uluslararası arenada temsili noktasında büyük katkısı olan savunma işçileri ülkemizde yaşanan ekonomik sorunlara paralel olarak büyük bir sorun yaşamakta, ekonomik sorunlarla boğuşmak durumunda kalmaktadır. 5 Mart 2024 tarihinde sendikalarca imza altına alınan ve kamuoyuna yüzde 32,57 zam oranı olarak yansıtılan rakamlar hiçbir sorunumuzu çözmemekte ve alım gücümüze gerçek manada bir katkı sunmamaktadır. Emekçilerin hiçbir talebini karşılamayacak yarasına merhem olamayacak bu rakamların tekrar ele alınması gerekmektedir.Buradan Türk İş ve Türk Harb İş Genel Merkezimize çağrımız; Tüm siyasi kaygı ve siyasi konjonktürden bağımsız bir şekilde emeğin ve emekçinin yanında yer alarak sesimizi duyurmak adına tüm mücadele kanallarını kullanarak eylemlilik süreçlerinin başlatılması ve işçinin kaderinin yalnızca ikili görüşmelere bırakılmamasıdır” ifadelerini kullandı.

İŞ YERİMİZ RİSK ALTINDA

Beklentilerinin karşılanmaması durumunda eylemlerine devam edeceklerini belirten Atak, “Buradan Eskişehir merkezi, yerel yönetimlere ve Eskişehir siyasilerine çağrımız; Kent hafızasında, kent ekonomisinde ve toplumsal hayatında tarihsel bir önemi olan 1'inci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü işyerimizin risk altına girdiğinin görülmesi ve sahip çıkılmasıdır. Israrla anlatmaya çalıştığımız şekilde bu risk sadece şehrimiz için değil ülkemiz içinde büyük bir önem taşımaktadır. Kent büyüklerimizin, ileri gelenlerimizin sorunumuza sahip çıkması sadece bir görev değil Eskişehir'e karşı bir sorumluluktur.Biz Türk Harb İş Sendikası İşçileri olarak; insanca yaşayacak ücret politikasına dönülmesini istiyoruz. Asgari ihtiyaçlarımızın karşılanacağı evrensel haklarımızdan en temel hakkımız olan, temel ihtiyaçların karşılanma hakkının karşılığını bulmasını istiyoruz.Bu nedenle bizler kurullarımızla üyelerimizle birlikte üyelerimizi rahatlatacak insan onuruna ve mesleki etiklerine uygun ücret politikaları tavizsiz hayata geçirilinceye kadar hukuki sınırlar içerisinde üretimden gelen gücümüzü kullanacağımızı, Türk Harb İş Sendikası Eskişehir Şubesi olarak üyelerimizin beklentilerini karşılamaya yönelik eylemlerimize ve taleplerimize devam edeceğimizi bir kez daha kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz” dedi.
 
Kaynak : MUHABİR - BERİVAN HALİS
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon
İsmail 6 Mart 2024 22:36

Ne kadar cok para alıyorlar, asgari üçretlilere bakın yaptığınız işe göre cok bile

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi