Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına kısa süre kala Eskişehir’de okul alışverişi hareketliliği başladı. Öğrenciler ve veliler, yeni dönem öncesinde eksiklerini tamamlamak için çarşıdaki mağazaların yolunu tutarken, özellikle kırtasiye ve okul ihtiyaçları satan işletmelerde hareketlilik yaşanıyor.
Okulların açılmasına günler kala veliler, çocuklarının yeni eğitim döneminde ihtiyaç duyacağı ürünleri almak için alışverişe çıktı. Kırtasiye malzemelerinin yanı sıra çanta, ayakkabı ve çeşitli okul ihtiyaçları da alışveriş listelerinde yer alıyor.
Artan okul masrafları nedeniyle veliler, ihtiyaçlarını karşılamadan önce farklı mağazaları gezerek ürün ve fiyatları karşılaştırıyor. Aynı ürünün farklı işletmelerdeki fiyatlarını inceleyen vatandaşlar, bütçelerine uygun seçenekleri değerlendirmeye çalışıyor.
Okulların açılmasına kısa bir süre kalmasıyla birlikte çarşıdaki hareketliliğin önümüzdeki günlerde daha da artması bekleniyor. Sezon öncesi yaşanan yoğunluktan umutlu olan esnaf ise okul alışverişlerinin yeni eğitim öğretim yılı öncesinde satışlara olumlu yansımasını bekliyor.
Eskişehir’de okul alışverişinin, okulların açılacağı tarihe yaklaşıldıkça daha da hız kazanması bekleniyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Her yetişkin vatandaşa 240 bin lira seçim vaadi örnek olur mu?
Tarkan Demir
YENİ Parti Eskişehir’de rahat
Kerem Akyıl
Tepebaşı halkı Ataç'tan memnun!
Kaan Özcan
Ahilik anlayışı
Seval Erci
Eskişehir’in mirası yok oluyor!
Ümit Polatbaş
Daha iyi performansları göreceğiz
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy