Eskişehir'de vatandaşların günlük harcamaları ne kadar?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de vatandaşların günlük harcamaları ne kadar?
A
a

Eskişehir'deki vatandaşların günlük ortalama harcaması 250-300 TL arasında değişiyor. Fakat bu rakam kişiden kişiye ve gıda alışverişinin dışında yapılan harcamalara göre değişiklik gösterebiliyor. Ankete katılanların çoğu, gıda fiyatlarındaki artıştan şikayetçi ve sadece temel ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini söylüyor.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de vatandaşlara mikrofon uzattık ve “Günlük ortalama harcamanız ne kadar?” diye sorduk. Vatandaşlar genelde gıda alışverişi yaptıklarını ifade ederken, harcamalarının eskiye oranla epey arttığını ve durumdan şikayetçi olduklarını dile getirdi. Vatandaşlar sadece gıda için ortalama 250-300 TL harcadığını dile getirdi.

EN AZ BİN LİRA



ÖMER GÖKÇE: Çarşıya geleceksem evden dışarı çıktığım anda en az bin lira harcıyorum. Sadece gıda alışverişi yapıyoruz, 3 parça bir şey alsak 500 lira tutuyor zaten. Geçen gün ilkokula giden çocuğuma aldığım pantolon 500 lira tuttu, gerisini siz düşünün.

200-300 LİRA


YURDAGÜL BENUĞUR: Çarşıya çıktığım anda en az 200-300 lira harcıyorum. Sadece peynir alsam zaten 200 lira veriyorum. Hadi bir simit ve çay da alıyım desen para kalmadı zaten. Az önce ‘Hadi bir yemek yiyelim’ dedik, 2 kişi 500 lira ödedik.

KEYFİ ALIŞVERİŞ YAPAMIYORUZ


FEVZİ TOPLAR: Gününe göre değişiyor. 300 liradan bin liraya kadar harcayabiliyorum. Sadece temel ihtiyaçlara harcama yapıyoruz keyfi alışverişler yapamıyoruz artık. Gıda malzemelerini alıp eve dönüyoruz.

SADECE GIDA ALIŞVERİŞİ YAPIYORUM


ARİF TUNA: 500 lirayla bin lira arasında değişiyor. Her gün en az 500 harcıyorum. Sadece gıda alışverişi yapıyorum, gıdadan başka bir şey yok. Hep gıda, hep gıda…

SADECE EKMEK VE SU ALIYORUM


ALİ ORMAN: Her gün en az 100 lira harcıyorum. Sadece eve ekmek ve su alıyorum. 10 bin lira maaşla geçinmek için başka bir şey almamaya çalışıyorum. Yoksa yetmiyor.
 
Kaynak : MUHABİR - EFE EMRE ÖZBEY
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi