Eskişehir’de vatandaşlar ev yapımı zeytine yöneldi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de vatandaşlar ev yapımı zeytine yöneldi
A
a

Eskişehir’de ham zeytinin kilosu 140 liradan satılırken, vatandaşlar daha ekonomik ve doğal olduğu için zeytinleri evde kurmayı tercih ediyor.

Eskişehir’de ham zeytinin kilosu 140 liradan satılıyor. Vatandaşlar, maliyeti düşürmek için zeytinleri evde kendileri kurmayı tercih ediyor. Eskişehir’de kış hazırlıkları devam ederken, pazarlarda ham zeytin satışları başladı. Kentte bazı tezgâhlarda ham zeytinin kilosu 140 liradan satışa sunuluyor.

DAHA EKONOMİK VE DOĞAL

Fiyatların yüksek olmasına rağmen vatandaşlar, evde zeytin kurarak maliyeti düşürmeye çalışıyor. Pazarcılar, özellikle son haftalarda zeytine olan ilgide artış yaşandığını belirtiyor. Vatandaşlar ise “Hazır zeytin almak artık pahalı, biz de evde kendimiz kuruyoruz. Hem daha ekonomik hem de doğal oluyor” diyor. Uzmanlar, evde zeytin kurarken tuz oranına ve saklama koşullarına dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatıyor.

 
 

Kaynak : EFE EMRE ÖZBEY
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi