Eskişehir'de vatandaş eskiler için kuyruk oluyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de vatandaş eskiler için kuyruk oluyor!
A
a

Ramazan Bayramı nedeniyle hem yeni kıyafetlerinin ölçüsünü değiştirmek isteyen, hem de eski kıyafetlerini yenilemek isteyen vatandaşlar terzilerde ve ayakkabı tamiratçılarında yoğunluk oluşturdu

Sütiş Eskişehir
 Artan enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle eski ayakkabı ve kıyafetlerini değerlendirmek isteyen vatandaşlar tamirata yöneldi. Bayram öncesi tadilat işlerinde yoğunluk olduğunu belirten terzi esnafı Ayşe Kocabaş, “Vatandaş, eskiyi getirip yenilemeye yöneliyor, alım gücü azaldı tamirat çoğaldı” dedi.

“VATANDAŞ YENİSİNİ ALMAKTANSA TADİLATA YÖNELİYOR”

Bayram öncesi hareketliliği yaşadıklarını belirten terzi Ayşe Kocabaş ,”Şu an işlerimizde bir hareketlilik var. Alım gücünün düşük olmasından dolayı vatandaşlar yeni ürün almayıp tadilata yöneliyor. Eskiyi getirip yenilemeye yöneliyor. Eski bayramlara göre alım gücü azaldı, tadilatlar çoğaldı. Bizler de elimizden geldiğince fiyatları orta derecede tutarak vatandaşın bayramı ağız tadıyla geçirmesi için uğraşıyoruz” diye belirtti.

Eskişehir’de uzun yıllardır ayakkabı tamiratı yapan Abdullah Uyaroğlu, “Bayram öncesi işlerimizde bir artış var. Fiyatlarımızda bariz bir değişim yok çünkü maliyetlerin artışı fiyatları büyük ölçüde etkilemiyor. Ayakkabı fiyatlarının artması nedeniyle vatandaş artık daha çok tamirata yöneldi. Bir spor ayakkabı 2 bin TL olmuş. Buraya gelip 100 liraya tamir ettiriyor. Vatandaş da geldiğinde ‘Yenisini almak yerine tamir ettiriyoruz’ diye şikayet ediyor. 10 liradan başlayıp 200 liraya kadar tamirat ücretlerimiz var. Ortalama ücretler 100 lira civarında” diye konuştu.

Artan maliyetlerin tadilat ücretlerine yansıdığını belirten terzi esnafı Sedat Akçam, “Cumartesi günü yoğunluk daha fazlaydı, şimdi biraz daha azaldı. Eskiye bakarak tamirat ücretlerimiz arttı. Vatandaş da şikayetçi oluyor bu durumdan ama biz de mecbur kalıyoruz. Maliyetler arttı, her şeye zam geldi bu nedenle bizim de zam yapmamız gerekiyor. Yapılan işe göre fiyat değişiyor ama 50 liradan aşağı bir fiyatla bir şey yaptıramazsınız. Ortalama 50-100 lira arasında fiyat belirleniyor. Vatandaşa yeni kıyafet almaktansa eski kıyafetlerini tamir ettirmek daha mantıklı geliyor” açıklamasında bulundu.
 
Kaynak : MUHABİR - SÜMEYRA BALCI
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon
üzgün 9 Nisan 2024 16:27

Maalesef durum bu, pazar girişlerinde eski kıyafetlerini satıyor insanlar. Markette önümde bir anne 4 poşet sebze almıştı, mantar ne kadar dedi"33tl "denilince kalsın dedi.Çocuklarına 2 tane çubuk şeker aldı. Hesabı sordu 130 tlden fazla. Şekerleri bıraktı.cüzdanından 125 tl çıktı. Kasiyer kız abla geçerken bırakırsın dedi. Kadın mahçup oldu. Ben o iki şekeri çocuklara aldım ama içim parçalandı.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi