Eskişehir'de ünlü beyaz eşya bayisi bir skandala imza attı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de ünlü beyaz eşya bayisi bir skandala imza attı!
A
a

Eskişehir’de yaşanan beyaz eşya mağduriyeti “bu kadarına da pes” dedirtti. Yüz binlerce liralık beyaz eşya satıp, ürünleri teslim etmeyen bayiye haciz geldi. Bayi işletmecisinin başka bir olaydan dolayı cezaevinde olduğu öğrenilirken mağdur vatandaşlar firmanın ve bayi ortağının ‘bizi ilgilendirmez’ sözleriyle bir şok daha yaşadı. 

Sütiş Eskişehir
Anadolu Gazetesi Muhabiri M. Anıl Aksoy'un haberine göre; Eskişehir’de Subay Orduevi karşısında bulunan bir beyaz eşya firmasından ürün alan vatandaşlar mağdur oldu. Satın aldıkları beyaz eşyaları teslim edilmeyen vatandaşlar karşılarında muhatap da bulamadı. Mağazayı işleten M.Ç.’nin yaklaşık 10 gün önce birisini yaralayarak cezaevine girdiği öğrenilirken mağazaya da haciz geldi. Mağaza içindeki beyaz eşyaların haczedilirken orada olan mağdur vatandaşlar, hukuki süreci başlattıklarını belirterek bir an önce çözüm üretilmesi için yetkililere çağrıda bulundu. Daha önce mağazanın camına yazı asarak bir araya gelen mağdurlar Savcılığa suç duyurusunda bulundu.  Tüketici Hakem Heyeti’ne de şikayet dilekçesi gönderen vatandaşlar süreci yakından takip edeceklerini ifade ettiler. Mağazanın sahibi olanHalil İbrahim Koçan ise, vatandaşların yaşadığı mağduriyetin kendisi ile alakası olmadığını ve bu mağduriyetin giderilmesi için elinden geleni yapacağını söyledi. 

ÖDEMEYİ YAPTIK MAĞAZA KAPANDI

Mağdurlardan Okan Başar, “18 Nisan’da bu bayiden 4 parça beyaz eşya aldım 70 bin TL tutarında. Yaklaşık 1 ay sonra son ödemeyi elden yaptım 30 bin TL tutarında. Ödemeyi yaptıktan 1 gün sonra mağazanın kapandığını öğrendik. Sahiplerine ulaşamadık. Satın aldığımız kişilere ulaşamadık. Markadan da olumlu bir geri dönüş alamadık. Savcılığa ve Tüketici Hakem Heyetine suç duyurusunda bulunduk” dedi.

ORTAĞI ‘BİZİ İLGİLENDİRMEZ’ DİYOR

Mert Konakçı, “2022 yılının aralık ayında 45 bin TL’lik beyaz eşya satın aldım. 1 yıl da depoda duracağına garanti verdiler.  1 yıl sonra sipariş vermeye geldiğimizde bize 10 gün içinde teslimat yapacaklarını söylediler. 10 gün geçti teslimat yapmadılar. 4 parça beyaz eşya satın aldım. 2 parçasını verdiler 2’sini alamadım. Bayi de kapanmış. Ortağı da markanın genel merkezi de ‘bizi ilgilendirmez’ diyor” ifadelerini kullandı. 

GEREKLİ ŞİKÂYETLERDE BULUNDUK

Bir diğer mağdur Yalçın Kaya, “30 Kasım’da firmadan bulaşık ve çamaşır makinesi aldık. 8 ay kadar burada bekletebileceklerini söylediler. Evde de kullandığımız makine olduğundan yedek almıştık bunları. Kredi kartıyla 29 bin TL ödeme yaptık. 6 ay geçtikten sonra borcu da bitti. Makineleri istemeye geldik. Süreci arkadaşlardan öğrendik. Gerekli şikâyetlerde bulunduk. Artık sonucu bekleyeceğiz” şeklinde konuştu. Mağdurlardan Meral Bican da kızının yaptığı alışverişten dolayı mağduriyet yaşadıklarını belirterek, “Şu anda kimseye ulaşamadık. Geçen yıl temmuzda almışlardı. Hemen hemen 1 sene oluyor. 3 parça beyaz eşya almışlarda 40-45 bin lira civarında” dedi.

MARKA MÜŞTERİYE SAHİP ÇIKMIYOR

Mağdur İsmail Öztürk ise, “2 Şubat 2024 tarihinde 1 adet kurutma makinesi satın aldım. ‘Gümrükte takıldı, gelmedi, bugün gelecek, yarın gelecek’ denilerek aylarca oyalandım. Akabinde markaya başvurdum. Marka ilk başta sorunumuzla ilgileneceği, yetkili bayiyi uyaracağını, bizi mağdur etmeyeceğini söyledi. Fakat geldiğimiz noktada ‘sizin için yapacağımız bir şey yok’ diye geri dönüş yaptılar. Mağduruz. Biz buraya esnafa değil markaya gelmiştik. Marka müşterisine sahip çıkmıyor. Çözüm bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

BENİM DE BAYİLİĞİM ASKIYA ALINDI

Öte yandan mağaza sahibi olan Halil İbrahim Koçan da, yaşananlardan dolayı kendisinin de mağdur olduğunu söyledi. Süreci anlatan Koçan, “Bu mağazanın sahibi gözüküyorum. Mağaza benim üstümde. Burayı kız kardeşimin kocası M.Ç. işletiyordu. Bütün işletme bilgileri ve sorumluluk ondaydı. Ben senede 1 – 2 sefer gelip kontrol ederdim. Evrakları bankadan takip ediyordum. Bu sene başına kadar hiçbir sorunla karşılaşmadık. Ancak bu sene başında bankayla irtibatım kesildi. Dükkânda duran çeklerim kullanılmış. Mal akışı zayıfladı. 10 gün önce de bir tartışma sonucu birisini yaraladı. Şu an cezaevinde. Ben bu sektörde hiçbir bilgim yok. Geldik, arkadaşlar da mağduriyetlerini ilettiler. Parasını ödemişler, mal gitmemiş. Onların sorunlarını çözelim derken bayiliğimin askıya alındığını öğrendim. Hukuki bir süreç başlatacağım. Arkadaşların da mağduriyetini gidermek açısından markayla mücadelemizi başlatacağız. Arkadaşların mağduriyetini gidermek adına elimden geleni yapacağıma söz veriyorum. Canla başla çalışacağım” diye konuştu.
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi