Eskişehir'de Türk Harb İş Sendikası açıkladı: "Hayal kırıklığı!"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de Türk Harb İş Sendikası açıkladı: "Hayal kırıklığı!"
A
a

Türk Harb İş Sendikası Şube Başkanı Hasan Atak, yüksek enflasyon ve düşük maaşlar nedeniyle emekçilerin temel ihtiyaçlarını alamayacak duruma geldiğini söyledi. Türk-İş’in hükümetten yana bir tavır sergilediğini söyleyen Atak, “Türk İş’in kayıkçı dövüşündeki gibi kürekler işçinin kafasına inerken kendisinin Hükümetin kayığından inmeyeceğini maalesef bir kez daha gördük” dedi.

Sütiş Eskişehir
Açıklanan yüksek enflasyonla birlikte temel ihtiyaçlara gelen zamların emekçilerin yaşam kalitesini düşürdüğünü söyleyen Türk Harb İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Hasan Atak, “Maaşlarımızda alım gücümüzü rahatlatacak herhangi bir iyileştirme olmamış, 2023 yılı Kamu Çerçeve protokolü imzalandığından bugüne bugün açıklanan Ocak ayı enflasyonu ile birlikte enflasyon oranları %50 yi aşmıştır” dedi. Türk-İş’in eylem kararı yerine yüzde 32,57’lik ek protokol açıklamasının savunma sanayii işçilerini hayal kırıklığına uğrattığını belirten Atak, “Son 20 yıldır enflasyon karşısında eriyen maaşlarımız yoksulluk sınırının altında kalmaya başlamış, maaşlarımızın açlık sınırı ile arasındaki makas neredeyse tamamen kapanmıştır. Her ay işçinin emekçinin maaşı eline geçmeden yüksek enflasyon, vergiler ve sürekli çarpıtılan TÜİK rakamları karşısında eriyip gitmektedir” dedi. Türk-İş’in işçiden yana irade koymayacağına üye işçilerin bile inanmadığını söyleyen Atak, “Yönetimsel anlamda hiçbir sorunu çözemeyen Türk İş’in işçi sorunlarını çözmesi beklenmediği gibi kayıkçı dövüşündeki gibi kürekler işçinin kafasına inerken kendisinin Hükümetin kayığından inmeyeceğini maalesef bir kez daha göstermiş oldu” ifadelerini kullandı.

EK PROTOKOL GÖZDEN GEÇİRİLSİN

Verilen zam oranının kamuoyuna yansıtıldığı gibi 32,57 olmadığının altını çizen Atak, “Buradan hükümete çağrımız ivedilikle ek protokolün tekrar gözden geçirmeleri ve gerçek enflasyon rakamlarının dikkate alındığı, kabul edilebilir bir oransal refah payı ve seyyanen artışı yapmalarıdır. Geçmiş dönemlerde yaşanan kayıpların telafisi için ek zam reel gelir artışı sağlanabilmesi için maaşlara refah payı eklenmesi şart olmuştur. Biz Türk Harb İş Sendikası işçileri olarak insanca yaşayacak ücret politikasını dönülmesini istiyoruz. Asgari ihtiyaçlarımızın karşılanacağı evrensel haklarımızdan en temel hakkımız olan, ‘Temel ihtiyaçların karşılanma hakkı’nın karşılığını bulmasını istiyoruz” diyerek işçi sendikalarına mücadele etme çağrısında bulundu.
 
 
Kaynak : M. ANIL AKSOY
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon
Yunus 7 Şubat 2024 15:18

Adalet varsa adalet istiyoruzzzzzz

0 0 Cevap Yaz
Eses 5 Şubat 2024 19:53

Helal olsun senin yaptığın direnişi senin tependeki sözde turkis ve harbis yapamadi tek başına hepsini cebinden çıkarırsın

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi