Eskişehir'de tepki çeken görüntüler: Ağaçlar park yeri olarak kullanılıyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de tepki çeken görüntüler: Ağaçlar park yeri olarak kullanılıyor!
A
a

Eskişehir’in en işlek noktalarından İki Eylül Caddesi’nde bisikletlerin ağaç gövdelerine zincirlenmesi hem şehir estetiğini bozuyor hem de çevreye zarar veriyor. Vatandaşlar, mevcut park alanları dururken ağaçların tercih edilmesine tepki gösteriyor.

İki Eylül Caddesi’nde bazı vatandaşların bisikletlerini ağaçlara zincirleyerek park ettiği görüldü. Kaldırım kenarındaki ağaçlara bağlanan bisikletler, hem çevre düzenine zarar veriyor hem de yaya geçişini zorlaştırıyor. 

CADDE ÜZERİNDEKİ DÜZENSİZLİK ARTIYOR
 

Vatandaşların duyarsız davranışı sonucu ağaç gövdelerinin zarar görme riski oluşurken, bu tür görüntüler şehir estetiğini de olumsuz etkiliyor. Bisikletler için uygun park alanları olmasına rağmen ağaçların tercih edilmesi, cadde üzerindeki düzensizliği artırıyor. 

Doğal dokuya zarar veren bu tür uygulamaların önüne geçilmesi gerektiği ifade edilirken, hem çevre hem de şehir düzeni açısından bisikletlerin belirlenen alanlara park edilmesinin önemine dikkat çekiliyor. 



Spot:
 

Kaynak : EFE EMRE ÖZBEY
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi