Eskişehir'de TCDD Gar önünde büyük eylem!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç  Eskişehir'de TCDD Gar önünde büyük eylem!
A
a

Görevde yükselme sınavlarını ve mülakatları protesto eden Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyeleri, TCDD Gar önünde bir araya geldi.

Sütiş Eskişehir
Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyeleri, TCDD’de yapılan görevde yükselme sınavının iptal edilmesi ve mülakatların kaldırılması talepleriyle İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş başlattı.TCDD Yönetimi’nin ‘hukuksuz ve ayrımcı’ davrandığını ve bu sebeple yarın TBMM önünde protesto edeceklerini belirten üyeler, Eskişehir Tren Garı önünde “Mülakat değil liyakat istiyoruz” sloganları attı.Sendika Genel Başkanı Tonguç Özkan, “Bugüne kadar pek çok defa tanık olduğumuz bu ayrımcılığa ve hukuksuzluğa bir kez daha tanık olan bizler, mülakatlar sürecinde TCDD yöneticileri ile görüşerekgeçmiş dönemlerde yaşanan uygulamaları hatırlatarak bir daha bu tür hukuksuzluklar ve ayrımcılıklar yaşanmamasıgerektiğibelirtilmiş, kurum yöneticileri de kesin bir dille hukuksuzluğa ve ayrımcılığa neden olmayacaklarını belirtmişlerdi. Mülakat sonuçlarıyla gördük ki yine geçmiş mülakatlarda olduğu gibi kendilerine yakın sendikalarla el ele vererek göstermelik mülakatlarla yüzlerce çalışana unvanlar dağıtıldı. Günümüzde mülakatlar iktidarın kadrolaşma, yandaş sendikaların örgütlenme aracı olarak kullanılmaktadır. Bundan dolayı da mülakat uygulamaları tam anlamı ile emek hırsızlığına, gençlerin umudunu kıran, geleceğe ket vuran bir sarmal haline, adalete indirilen ölümcül bir darbe haline dönüşmüştür” ifadelerini kullandı.
 

AYRIMCILIĞA SESSİZ KALMAYACAĞIZ

Demiryollarında yaşanan hataların büyük sonuçlar yarattığını dile getiren Özkan, “Sınav Komisyonu tarafından mülakat sınavlarının kamerayla kaydedilmesi ve sınava katılanların verdikleri cevapların tutanak altına alınması gerekmekte iken bu işlemler yine yapılmamıştır. Sınavlarda düşük puan alan yandaş sendika üyelerinin kayrıldığı, diğer yandan sendikamız üyesi olmayan, başka sendika üyesi olan ya da hiçbir sendika üyesi olmayanlardan da; cemaat tarikat bağlantısı bulunmayan, bakan milletvekili yakını olmayanlar da bu mülakatlarda elenmişlerdir. Yani kısacası arkası ve dayısı olmayanların da hakkı yenmiştir. Ulaşım sektörü insan hayatına direkt etki eden bir hizmet alanıdır. Demiryollarında en küçük hatanın nelere mal oduğunugeçmişte birçok defa acı şekilde gördük. Bu nedenle hem çalışanlar hem de her kademede yöneticilik yapacaklar için mesleki yeterlilik ve liyakat ile alandaki deneyimleri son derece kritik ve önemlidir. Bizler TCDD yönetiminin bu hukuksuz ve ayrımcı uygulamalarına bugüne kadar sessiz kalmadığımız gibi bundan sonra da sessiz kalmayacağız. Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavlarında yaşanan ayrımcılık ve hukuksuzluğun aracı olan bu mülakatların iptalini istiyoruz” dedi.
 
Kaynak : BERİVAN HALİS
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi