Eskişehir'de taze çekilen tahin tezgâhlarda yerini aldı. Kilosu 250 liradan satışa sunulan tahin, hem lezzeti hem doğallığıyla vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor
Eskişehir'de taze çekilmiş tahin kilosu 250 liradan satışa sunuldu.
Doğal beslenmeye yönelen vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı. Özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan tahin, sağlıklı ve besleyici içeriğiyle son dönemlerde yeniden popüler hale geldi.
Taze olarak günlük çekildiği belirtilen tahinin lezzetinin ve kıvamının fark yarattığını dile getiren satıcı, müşterilerin genellikle denedikten sonra tekrar geldiklerini belirtti. Tahin almak isteyen vatandaşlar, fiyatı yüksek bulsalar da kalitesi nedeniyle memnuniyetlerini dile getiriyor. Uzmanlar ise tahinin yüksek besin değeri nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olduğunu belirterek özellikle kış aylarında tüketilmesini tavsiye ediyor. Kentte tahine olan ilginin artmasıyla birlikte aktarlarda talebi karşılamak için üretim kapasitesi de artırıldı.
Kaynak : EFE EMRE ÖZBEY