Eskişehir'de Sokak Hayvanları için Eylem Düzenlendi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de Sokak Hayvanları için Eylem Düzenlendi
A
a

Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Hamamyolu Yediler Parkı'nda bir araya gelerek AK Parti'nin sokak hayvanları ile ilgili hazırladığı yasa taslağına tepki gösterdiler.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de AK Parti'nin sokak köpekleri ile ilgili hazırladığı yasa taslağına tepkiler sürüyor. Hamamyolu Yediler Parkı'nda bir araya gelen Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, söz konusu yasanın iptali için çağrıda bulundu. Çok sayıda hayvanseverin evcil hayvanlarıyla katıldığı eyleme, CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü de destek verdi. Platform adına basın açıklamasını gerçekleştiren Nurettin Aldemir, iktidarın sokak köpeklerini toplu katliamlarla yok etmeye hazırlandığını dile getirdi. Aldemir, "Bizler de sokaklarımızın çocuklar için, kadınlar için, herkes için tam güvenli olmasını istiyoruz. Ey iktidar sahipleri bunun yolu topla öldür değil, hayvan haklarına saygılı şekilde koruma altına al, kısırlaştır, aşıla, güvenli ortamlarda yaşattır. Yasada değişiklik yaparak sokak köpeklerini toplu katliamlarla yok etmek istiyorlar; meselenin özeti budur. Hiçbir canlının yaşam hakkı elinden alınamaz. Bunun adı vahşettir. Bunun adı cinayettir. Siz bunu yaparsanız sokak hayvanlarına işkence edenlere, öldürenlere; kısmen bile ola bu nedenle ceza verilenlere ne diyeceksiniz? Onlardan ne farkınız kalacak?" diye sordu.

BİLİMDEN UZAK TUTUMU REDDEDİYORUZ

AK Parti iktidarının bilimi ve uzmanları dinlemeden hareket ettiğini vurgulayan Aldemir, "Kanuna rağmen, etkin kısırlaştırma yapmayarak görevini yerine getirmeyen belediyeler, köpek üretim çiftlikleri, legal illegal üretim pazarı, bunlara karşı yaptırım yapmayan iktidar... Bunlar gibi insan kaynaklı sorunların çözümünü talep etmek yerine sokaktaki büyük çoğunluğu zararsız dostlarımızın öldürülmesini talep etmek yâda öldürülmelerine karşı mücadele edenleri hedef almak en hafif tabirle vicdansızlıktır. Bu anlayıştan gerçekçi bir çözüm çıkmayacağı açıktır. Hayvanseverler zaten tüm zamanlarda sokak hayvanlarını olanakları ölçüsünde sahipleniyorlar. Dört milyon sokak köpeğinin sahiplenilmesini beklemek, sonunda 'eh ne yapalım hayvanseverler duyarlı davranmadı' diyerek katliam aşamasına geçmek eyleminizi haklı ve meşru kılmayacaktır. AKP iktidarının her konuda olduğu gibi, bilimi, konunun uzmanlarını dinlemeden, 'Ben yaptım oldu' tutumuna bir kez daha tanık oluyoruz. Bu tutumu reddediyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi