Eskişehir'de sokağa çıktılar: O faturayı ödemek istemiyorlar!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de sokağa çıktılar: O faturayı ödemek istemiyorlar!
A
a

Türkiye Kamu-Sen Eskişehir İl Temsilciliği ve bağlı sendikalar kamuda tasarruf tedbirleri uygulamalarına karşı ses yükseltti. Türkiye Kamu-Sen Başkan Vekili Hüsnü Tuncer, kamuda tasarruf adı altında çalışanların haklarının kısıtlandığını belirterek, “Yemediği yemeğin faturasını ödemek ne derece hakkaniyetlidir?” diye sordu.

Sütiş Eskişehir
Türkiye Kamu-Sen Eskişehir İl Temsilciliği ve bağlı sendikalar Hamamyolu Yediler Parkı’nda bir araya gelerek tasarruf genelgesi ve memurların beklentilerine ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Türkiye Kamu-Sen Başkan Vekili Hüsnü Tuncer yaptığı açıklamada yüksek enflasyon karşısında memurların alım gücünün her geçen gün düştüğünü belirterek, “Geçtiğimiz günlerde kamuda tasarrufu amaçlayan bir genelge yayınlandı. Kamu kaynaklarının etkili ve verimli bir biçimde kullanılmasının ve israftan kaçınılmasının yalnızca belli dönemler için değil her zaman uyulması gereken bir kural olduğuna inanıyoruz. Bu çerçevede kamu kaynaklarının tasarruflu kullanılmasına bizler de destek veriyoruz. Ancak tasarruf tedbiri adı altında çalışanlarımızın kazanılmış haklarının kısıtlanmasına, toplu sözleşme hükümlerinin yok sayılmasına karşıyız” dedi.

KARARI YARGIYA TAŞIDIK

Kamuda servis hizmetinin kaldırılmasının yanlış bir uygulama olduğunu belirtenTuncer, “Servis hizmeti lüks değildir. Bir ihtiyaçtan doğmuştur. Ulaşımı zor olan kurumlara erişimi kolaylaştırmak, verimliliği ve etkinliği artırmak ve ulaşım giderlerinden tasarruf etmek amacıyla getirilmiş bir uygulamadır. Servis hizmetlerini kaldırdığınızda, bu hizmetten faydalananlara toplu taşım kartı verilecektir. Bunun bir maliyeti vardır. Bazı kamu çalışanlarımız özel araçlarını kullanmayı tercih edecektir. Bu durumda hem ulaşım masrafları devam edecek hem özel araçlar nedeniyle şehrin trafiğine olumsuz etkisi olacak hem de büyük oranda dışa bağımlı olduğumuz akaryakıt tüketimi artacaktır. Bu uygulamanın ekonomik olarak hiçbir katkısı olmayacağı açıktır. Kamu çalışanlarımızın kazanılmış hakkı olan servis hizmetlerinin kaldırılmasının önüne geçmek, sendikacılığın geleceğini korumak ve toplu sözleşmenin hukuki gücünün korunmasını sağlamak adına, bu hükmün iptal edilmesi için geçtiğimiz gün yargıya başvurduk. İnşallah yüce Türk adaleti, en hakkaniyetli kararı verecek ve on binlerce kamu çalışanımızın mağdur edilmesini, hukuka uygun olmayan düzenlemelerle hakların geriletilmesini önleyecektir” ifadelerini kullandı.

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Türkiye’de tasarruftan önce adaletin sağlanması gerektiğini vurgulayan Tuncer, “Külfeti kamu çalışanına ödetmeden önce nimetten de çalışanlarımıza pay verilmelidir. Yemediği yemeğin faturasını ödemek ne derece hakkaniyetlidir? Bu nedenle milyonlarca memur ve memur emeklisinin beklentilerinin karşılanmasını verilen sözlerin hayata geçirilmesini istiyoruz. Kamu çalışanlarının ve emeklilerimizin sorunu çok, tasarruf tedbirlerine dayanacak gücü yoktur. Bu ekonomik şartlar karşısında tasarruf değil bir an önce ek tedbirler alınarak memurlar ve emekliler rahatlatılmalıdır. Tasarrufa varız. İsraftan tasarruf olur; lüksten tasarruf olur; fazladan tasarruf olur ama azdan tasarruf olmaz; ihtiyaçtan tasarruf olmaz; emeğin hakkından tasarruf olmaz; alın terinin karşılığından tasarruf olmaz. Bilinmelidir ki, Türkiye Kamu-Sen olarak tek bir kamu çalışanımızın dahi kazanılmış hakkının elinden alınmasına müsaade etmeyecek, haklarımızın korunması için her türlü mücadeleyi yapacağız” şeklinde konuştu.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
S Y 23 Mayıs 2024 06:06

Kamuda çalışıp hiç servisten faydalanamamış, hiç lojmanda oturmamış, merkeze geldiği sayılı günler hariç öğle yemeğinden faydalanamamış çalışanlar da var. Sesleri solukları çıkmaz. Çünkü sendikacılar onlara sahip çıkmaz. Sular yükseliyor. Kara bitti.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi