Eskişehir'de sinyanüre dur dendi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de sinyanüre dur dendi!
A
a

Eskişehir’in Tepebaşı ve Mihalgazi ilçelerine bağlı Alpagut ve Atalan mahallelerinde yapılması planlanan siyanürlü altın-gümüş madeni projesi, kent genelinde büyük tepkilere yol açtı.

Eskişehir Tepebaşı ve Mihalgazi ilçelerine bağlı Alpagut ve Atalan mahalleleri’nde yapılması planlanan siyanürlü altın- gümüş madeni projesi Eskişehir’de tepki uyandırmaya devam ediyor. Birçok sivil toplum kuruluşunun tepki gösterdiği proje, Eskişehir Çevre Derneği ve Tüm Emeklilerin Sendikası üyelerini de harekete geçirdi. Dernekler ve sivil toplum örgütleri tarafından oluşturulan ‘Alpagut-atalan’da Madene Hayır!’ platformu üyeleri, 4 gün süren imza kampanyasının 13 Ağustos itibariyle sona ermesiyle birlikte toplamda 8 bin 712 imza topladı. İmzalar Eskişehir Valiliğine teslim edildi. 

DOĞANIN KATLİAMINA ‘HAYIR’ DİYORUZ

Platform adına konuşma yapan Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği Başkan Yardımcısı Filiz Fatma Özkoç,  imza kampanyasına yoğun ilgi gösterildiğini ifade ederek projeye karşı olduklarını belirtti. Özkoç, “Cengiz Holding Eskişehir’de yeni bir altın-gümüş madeni projesini Tepebaşı Atalan ve Mihalgazi-Alpagut mahallelerinde hayata geçirmek istiyor. Proje incelendiğinde siyanürlü altın madenciliğinin her aşamasını görmekteyiz. Projenin gerçekleşeceği bölge havası, suyu ve toprağı ile birlikte özel ve hassas olup mikroklima özelliğine sahiptir. Bu yüzdendir ki projenin bu bölgede gerçekleşmesi bölge ve çevre iller için doğaya ve insan sağlığına büyük zarar verecektir. Bizler Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği ve Eskişehir Sivil Toplum örgütleri olarak ‘Alpagut-Atalan’da Madene Hayır’ platformunu oluşturduk. Platform, kısa bir sürede siyanürlü altın projesine karşı imza kampanyası başlattı. Kampanyamıza yoğun bir ilgi ve katılım sağlandı. Kampanyada 3 bin 858 bireysel dilekçe ve 5 bin 354 toplu imza toplandı. İmza kampanyamızdan topladığımız 8712 imzayı bugün Eskişehir Valiliği’ne teslim etmek için buradayız. Bizler havamıza, suyumuza, toprağımıza sahip çıkarak sağlıklı bir çevrede yaşamak istiyoruz. Kısacası doğanın katliamına ve siyanürlü altın madenine ‘hayır’ diyoruz” açıklamasında bulundu.
 
Kaynak : YENİGÜN GAZETESİ - SÜMEYRA BALCI
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi