Eskişehir ve ilçelerinde önümüzdeki beş gün boyunca hava açık ve az bulutlu geçecek. Sıcaklıklar ise mevsim normallerinin biraz üzerine çıkıyor ancak aşırı sıcaklar beklenmiyor.
Meteoroloji verilerine göre, 19 - 23 Ağustos tarihleri arasında Eskişehir genelinde güneşli ve sıcak bir hava etkili olacak. Haftaya parçalı ve az bulutlu bir başlangıç yapan kentte, çarşambadan itibaren sıcaklıklar artmaya başlıyor.
Eskişehir merkezde sıcaklıklar Salı günü 29°C, Çarşamba 31°C, Perşembe 35°C ve Cuma günü 36°C seviyelerine çıkacak. Gece sıcaklıkları ise 15-21°C aralığında seyredecek. Bu da aşırı sıcaklardan ziyade ılıman gece, sıcak gündüz anlamına geliyor.
Alpu, Beylikova, Mahmudiye, İnönü ve Sivrihisar gibi ilçelerde sıcaklıklar gündüzleri 31-36°C arasında olacak.
Günyüzü, Mihalgazi ve Sarıcakaya gibi bölgelerde sıcaklıklar yer yer 40-42°C’ye kadar çıkabilecek. Bu ilçelerde vatandaşların özellikle öğle saatlerinde dikkatli olmaları öneriliyor.
Mihalıççık ve Han ilçelerinde ise yüksek rakımın etkisiyle sıcaklıklar daha ılımlı; gündüz en yüksek sıcaklıklar 27-34°C arasında seyredecek.
Genel olarak yağış beklenmeyen bölgede, hafta boyunca açık ve güneşli bir hava hâkim olacak. Bu da dışarıda zaman geçirmek isteyenler için uygun bir ortam sunuyor. Ancak özellikle perşembe ve cuma günleri 36-40°C bandına çıkan sıcaklıklara karşı dikkatli olunmalı.
Hava sıcaklıklarının öğle saatlerinde en yüksek seviyeye ulaştığına dikkat çeken uzmanlar, bu saatlerde dışarıda uzun süre kalınmaması gerektiğini belirtiyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Talat Yalaz’ı susturalım
Kerem Akyıl
Eskişehir AK Parti doğasına sahip çıkıyor
Kaan Özcan
TOKİ Kocakır konutlarının altyapısını kim yapacak?
Tarkan Demir
Uyanınca ilk iş bunu yapıyorsanız büyük tehlikedesiniz!
Ümit Polatbaş
Bayram mutluluk demek değil miydi?
Seval Erci
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
