Eskişehir'de Senfoni Orkestrası ve Eren Binici’den unutulmaz konser

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de Senfoni Orkestrası ve Eren Binici’den unutulmaz konser
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, orkestra şefi Rustam Rahmedov yönetiminde ve marimba sanatçısı Eren Binici’nin solistliğinde gerçekleştirdiği konserle müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası bu hafta orkestra şefi Rustam Rahmedov yönetiminde, perküsyon sanatçısı Eren Binici solistliğinde unutulmaz bir konsere daha imza attı. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde orkestranın ve Binici’nin performansı büyük beğeni topladı.
 


Konserin ilk bölümünde P. Dukas’ın “Sihirbazın Çırağı Senfonik Şiiri” seslendirildi. P. Dukas’ın dünya çapında tanınan bir besteci olmasını sağlayan bu eser Fransız senfonik müziğinin başyapıtlarından biri kabul edilir. Orkestra eserin atmosferini büyük başarıyla yansıtarak dinleyicilerden büyük alkış aldı. Daha sonra E. Sejourne’nin Marimba Konçertosu seslendirildi. Çağdaş marimba repertuvarının en önemli eserlerinden olan bu eser Avusturyalı sanatçı Bogdan Bacanu’nun siparişi üzerine bestelenmiş. 2019 yılında Finlandiya’da düzenlenen Majaoja Perküsyon Yarışması’ndan birincilik ödülüyle dönen genç sanatçı Eren Binici, seslendirdiği eserde dinamik yapıyı teknik becerisi ve duygusal derinliğiyle harmanlayarak sahneye taşıdı. Binici’nin performansı, dinleyicilerden uzun süre alkış aldı. Tomasz Golinski’nin Luminosity 2 eseriyle bis yaptı.

Konserin ikinci bölümünde S. Prokofiev’in “Romeo ve Juliet” bale süitlerinden seçmeler seslendirildi. Günümüzde klasik müzik konserlerinde en sık seslendirilen orkestral eserler arasında yer alan bu süitleri, melodik zenginliği ve dramatik atmosferiyle dinleyicilere başarıyla aktaran Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ve orkestra şefi Rustam Rahmedov, performanslarının sonunda uzun süre alkışlandı.

Konsere katılanlar arasında Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da yer aldı. Unutulmaz gece plaket takdimiyle sona erdi.

28 Ekim 2025 Salı günü saat 20.00’de, Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Merkezi’nde, Can Özhan & Dilan Dereli “Film Gibi Bir Gece” resitali müzikseverlerle buluşacak.
 
Kaynak : BÜLTEN
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi