Konserin ilk bölümü, romantik dönemin devlerinden S. Rahmaninov'un 2 numaralı piyano konçertosu ile başladı. Değerli orkestra şefi Burak Tüzün'ün kusursuz yönetimi altında, Türkiye'nin önde gelen piyanistlerinden Gökhan Aybulus solist olarak sahne aldı. Teknik zorlukları ve derin duygusal anlatımıyla bilinen bu başyapıt, Aybulus’un ustalıklı yorumuyla salondan büyük bir alkış tufanı kopardı. Sanatçı, dinmeyen alkışlar üzerine sahneye dönerek J.S. Bach'ın bir prelüdü ile bis yaptı.
Konserin ikinci bölümünde ise F. Schubert'in 8 numaralı meşhur “Bitmemiş” Senfonisi seslendirildi. Melodik zenginliğiyle romantik müzik tarihinin en önemli eserleri arasında gösterilen bu yapıt, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası tarafından ustalıkla icra edildi.
Geceye, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Ünal, Eskişehir Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu ve Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen gibi önemli isimler katıldı. Plaket takdiminin ardından, müzikseverler bu unutulmaz sezon açılışının coşkusuyla salonu terk etti.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Ortak hareket etmekte fayda var!
Kaan Özcan
Ataç, Özel’den işaret bekliyor
Kerem Akyıl
Başkan Ayşe Ünlüce CHP’den istifa edecek mi?
Tarkan Demir
Daha dün gibi aklımızda
Seval Erci
Coğrafyayı kader olmaktan çıkarmak
Ümit Polatbaş
Es Es’in yolu açık olsun
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy