Eskişehir'de seçimler öncesi adaylara önemli uyarı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de seçimler öncesi adaylara önemli uyarı!
A
a

Eskişehir Esnaf Odalar Birliği Başkanı Ekrem Birsen ve Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik yerel yönetimlerden beklentilerini dile getirdi. Eskişehir’in birikmiş sorunları olduğunu ifade eden Birsen ve Çelik, kenti geliştirecek ve sorunlardan kurtaracak projelerin hazırlanması gerektiğine dikkat çekti.

Sütiş Eskişehir
31 Mart yerel seçimlerine iki aylık bir zaman dilimi kaldı. Siyasi partilerin adayları belli olurken, Eskişehir Esnaf Odaları Birliği ve Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası da yerel yönetimlerden beklentilerini açıkladı.

ESKİŞEHİR TEK MERKEZLİ OLMAKTAN KURTARILMALI

Eskişehir Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen Eskişehir’in birikmiş sorunları olduğunu dile getirerek, özellikle kentin tek merkezli yapıdan kurtarılması gerektiğini, yeni bir şehir oluşumunun projelerinin hazırlanması gerektiğini söyledi. Eskişehir Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen Eskişehir’in birikmiş sorunları olduğunu dile getirerek, özellikle kentin tek merkezli yapıdan kurtarılması gerektiğini, yeni bir şehir oluşumunun projelerinin hazırlanması gerektiğini söyledi. Birsen, “Gerçekten Eskişehir’in birikmiş önemli sorunlar var. Bu önemli sorunlarından bir tanesi Eskişehir’in tek merkezli oluşundan kaynaklanıyor. Dolayısıyla ikinci sorunumuz; ulaşım ve trafik sorunumuz var. Bunları aşmadıkça Eskişehir küçülerek, göç almayı bırakın göç vermeye başlayacağımız bir döngünün içine gireceğini düşünüyorum. Baktığımızda şehir merkezinde yaşadığımız sıkışıklığı herkes biliyor. Dolayısıyla şehir merkezini rahatlatacak projelerin yeni bir şehir oluşumunun projeleri hazırlanmalı… Dolayısıyla yine baktığımızda yapılan çalışmalarda imar planlarımızdaki karmaşadan, kaostan yaratılan şekilde şehir sıkışmaya devam ediyor. Şehri yeniden yapılandırarak, yeni bir şehir yaratmak üzere bir takım çalışmaların yapılması ve şehri tek merkezcilikten kurtarmamız gerekiyor” dedi.

SEÇİLECEK KİŞİ SORUNLARI ÇÖZEBİLMELİ

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik de Eskişehir’in gelişemediğini ve geride kaldığını belirterek, seçilecek kişilerin şehre katkı sunabilecek projeleri hayata geçirmesi gerektiğinin altını çizdi. Çelik, “Bir şehrin yönetimi şehrin gelişmesi açısından çok önem arz ediyor. Şehrimizin gerçekten çok problemleri var. Şehrimizde seçilecek kişilerin konuyla ilgili bilgi birikimi olan, bu konuda tecrübesi olan ve kendini yetiştirmiş insanlardan olması gerekiyor. Biliyorsunuz yaklaşık 20 yıldan beri şehrimizde arsa üretilemiyor ve şehrimiz gelişemiyor. Bundan dolayı da arsa payları pahalı oluyor. Sanayi bölgemiz var ve bir türlü yapılamadı. Küçük sanayi dediğimiz bölge, şehir merkezinde kalmasına rağmen o bölgenin acilen deprem yönetmeliğine göre yapılıp, insanların barınabileceği modern bir şekilde şehrimize katkı sunulması gerekirdi ve bir türlü gerçekleşemedi. Yine Takkalı dediğimiz bölge, şehrimizin çevre yolu da oradan geçiyor. Çok kötü bir görünüm var. Buranın bir türlü hayata geçirilememesi, buna benzer çevre yolunun yapılamaması, yani bunlar gerçekten şehrimiz açısından çok eksi diyebiliriz. İşte bunları yapabilecek, bir an önce şehrimize katkı koyabilecek projeleri hayata geçirecek bir yönetici olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
 
 
Kaynak : Şener Çetin
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi