EBB Senfoni Orkestrası, Rengim Gökmen yönetiminde sahnelediği Beethoven ve Prokofiev eserleriyle sanatseverlere duygularla örülü unutulmaz bir gece yaşattı.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, bu hafta izleyicilere klasik müziğin derinliğini ve zarafetini bir kez daha yaşattı. Orkestra şefi Rengim Gökmen yönetimindeki konserde sahne alan solistler Elvin Hoxha Ganiyev (keman), Umut Sağlam (viyolonsel) ve Cem Esen (piyano), Beethoven’in Üçlü Konçertosu’nu olağanüstü bir uyumla seslendirdi.
1803 yılında bestelenen, üç bölümden oluşan ve solistlerle orkestranın dengeli diyalogunu öne çıkaran eser, salondaki sanatseverler tarafından büyük bir beğeniyle karşılandı. Uzun alkışlar eşliğinde tekrar sahneye çıkan sanatçılar, Astor Piazzolla’nın “Primavera Porteña” adlı bölümüyle bis yaparak izleyicilere adeta duygusal bir final sundu.
Konserin ikinci bölümünde ise Prokofiev’in ölümsüz yapıtı Romeo ve Juliet Süitlerinden seçmeler yer aldı. Orkestra şefi Rengim Gökmen’in eserlere dair yaptığı anlatımlar, müziğin sahne üzerindeki etkisini güçlendirirken, hikâyenin dramatik akışını izleyicilere daha da yaklaştırdı. Duygusal yoğunluğu yüksek performans, Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’ni adeta büyülü bir sahneye dönüştürdü.
Konser sonunda sahneye çıkan sanatçılara plaket takdim edilirken, yeni konserin 9 Mayıs 2025 tarihinde aynı salonda gerçekleşeceği duyuruldu. Gece, sanatın evrensel diliyle yükselen bir alkışla son buldu.
Kaynak : HABER MERKEZİ