Kızılay Eskişehir Şubesi, yaz tatiline girecek çocuklar için ücretsiz spor okulları açarak hem fiziksel gelişimlerine hem de sosyal hayatlarına katkı sağlamayı hedefliyor.
Türk Kızılay’ı Eskişehir şubesi yaz tatiline girecek olan öğrencileri unutmadı. Kızılay tarafından Eskişehir’de son olarak öğrencilere yönelik yaz spor okulları adı altında bir hizmet daha hayata geçirilecek. Çocukların yaz dönemini verimli, sağlıklı ve sosyal bir ortamda geçirmelerini sağlamak amacıyla iki ayrı spor branşında yaz okulu düzenlendi. Yaz okulları Dr. Halil Akkurt Ortaokulu, Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu, Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çamlıca Kız İmam Hatip Lisesinde başlatılacak. Konu ile ilgili bir açıklamada bulunan Kızılay Eskişehir Merkez Başkanı Egemen Temizsoy şu şekilde konuştu:
“Yönetim kurulumuz ile birlikte aldığımız karar doğrultusunda hayata geçirdiğimiz yaz okullarına 2011 ila 2016 doğumlu çocuklarımız kayıt yaptırabilecek. Şehrimizin 4 farklı noktasında verilecek olan basketbol ve voleybol branşlarındaki eğitimlere katılacak öğrencilerimize alanında uzman antrenörler tarafından temel spor eğitimi ücretsiz olarak belirlenecek günlerde verilecek. Ücretsiz spor okulları 30 Haziran 2025 tarihinde başlayacak. Kayıt yaptırmak ve detaylı bilgi almak isteyen veliler, 0549 722 26 26 WhatsApp hattından ya da (222) 221 99 00 numaralı iletişim hattından yetkililere ulaşabilecek. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın hem bedensel hem de ruhsal yönden gelişmelerini önemsiyoruz. Sporun birleştirici gücüne inanıyor, Kızılay olarak çocuklarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Kızılay, bu projeyle sadece bir yardım kuruluşu değil, aynı zamanda çocukların sosyal yaşamlarına dokunan, toplumsal gelişime katkı sunan bir kurum olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır” diye konuştu.
Kaynak : Efe Emre Özbey