Tarımda dışa bağımlığı azaltmak ve artan fide maliyetleri konusunda vatandaşlara yardımcı olmak için kendi tesislerinde yerel tohumları üreterek ilçelerde, kent merkezinde ve online başvuru yoluyla tüm Türkiye’ye tohum dağıtan Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Yerli Tohum Takas Günleri sona erdi.
İlçe pazarlarının düzenlendiği günlerde ilçelerdeki vatandaşlara tohum dağıtan Büyükşehir Belediyesi bu hafta son olarak İnönü, Mihalgazi, Sarıcakaya ve Mihalıççık’ta vatandaşlara yerel tohumları ulaştırdı. Kent merkezinde ise Üretici Marketlerde Çarşamba ve cumartesi günleri üç haftadır tohum dağıtımı gerçekleştiren ekipler, son dağıtımları gerçekleştirdi. Soğuk hava ve yağmura rağmen metrelerce kuyruklar oluşturan vatandaşlar Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne dağıtılan tohumlar için teşekkür ettiler.
Yerli Tohum Takas Günlerinde binlerce paket ve milyonlarca yerel tohumun dağıtıldığını belirten Eskişehir büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Gerçekleştirdiğimiz etkinlikle yerel tohumda sürdürülebilirliğini sağlanmasını amaçlıyoruz. Çünkü dağıttığımız tohumlar hibrit değil, ülkemizin yerel tohumları. Bu sebeple vatandaşlarımız ektikleri tohumlardan gelecek yıl için kendilerine tohum ayırabilirler. İnanıyoruz ki bereketimiz paylaştıkça çoğalacak. Gelecek yıl yine ürettiğimiz tohumları vatandaşlarımızla paylaşacağız” dediler.
Günlerdir aynı haber, bu kadar mı boş bir belediyecilik, hiçmi başka bir icraat yok.
Bir de gittiğimizde bulabilsek şahane olacak :)
Helal sana başkan.
Vali Erdinç Yılmaz resmî belge bekliyor
Kerem Akyıl
Eskişehir kendi göbek bağını kendisi kesmeye çalışıyor!
Tarkan Demir
Tarihi bölge canlandırılmalı
Seval Erci
Göz göze gelmeyi unutan nesil
Ümit Polatbaş
ŞAMPİYONLUK AŞKINA
Kaan Özcan
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy