Eskişehir'de Çamlıca Mahallesi Vuralhan Sokağı'nda yaşayan vatandaşlar, yaklaşık 10 gün önce inşaat çalışmaları için kazılan ve kapatılmayan 2 metre derinliğindeki çukurun risk oluşturduğu gerekçesiyle tepki gösterdi.
Vatandaşlar, araç geçişini engelleyen ve yayalar için de tehlike oluşturan çukura dikkati çekmek için kendileri çeşitli önlemler alıyor.
Çukurun kazıldığı sokağın sakinlerinden İsmail Şenkökçü, gazetecilere, çukurun araç geçişini engelleyerek mağduriyet yarattığını söyledi.
Bu alanın yağışta çamurla kaplandığını belirten Şenkökçe, şöyle konuştu:
"Yağmur yağdığı zaman çizme giyip gezmek gerekiyor. Çok mağduruz. Sokağın başından sonuna geçmek isteyen arabalar geçemiyor, diğer taraftan dolanıp geliyor. Su alamıyoruz, evimize rahat girip çıkamıyoruz. Çocuklar internetten dersini yapamıyor. Ev telefonları kesik. Sonrasında gelip yaptılar, o da yarım oldu. Yarın bir gün yağmur yağdığında her taraf çamur olacak. Çoluk çocuk okula gidiyor."

Nuray Aslan da kazılan çukurun olası kazalara yol açabileceğini vurguladı.
Çukur için hiçbir önlem alınmadığını savunan Aslan, şunları kaydetti:
"Bugün yine belediyeyi aradım. 'Halledeceğiz' dediler. Buradan geçerken buraya bir perde veya önlem konulmasına ihtiyacı var. Çoluk çocuk, yaşlı insanlar geçiyor buradan. Bu etrafına bir şey koymazsan gece karanlığında kimse bunu görmez. Sen buraya çiviyi, tahtayı atarsan, çukuru kazarsan küçük bir çocuk geçtiğinde, yaşlı insan geçtiğinde görmez. Araçlar yanlışlıkla bu taraftan girdiklerinde tekrar çıkıyorlar, arka taraftan giriyorlar. Ben çocuğumu uyarıyorum 'dikkatli git' diye."
Bu haberi hakkı sağlam okusun Eskişehir'in Odunpazarı tarihi evleri ve porsuk çayındaki konsollarda ibaret olmadığını öğrensin.
Enflasyon yerinde saydı karşılıksız çekler patladı!
Tarkan Demir
SADECE KÜLLİYEYE ZİNCİR VURULMADI!
Kaan Özcan
Külliye’de olması gereken oluyor
Kerem Akyıl
Eskişehir'in 37 gizli tarifi: Bu lezzetleri biliyor musunuz?
Ümit Polatbaş
MOTİVASYON ANLAMINDA DEĞERLİYDİ
Ahmet D. Canoruç
İsmini Eskişehir halkı belirleyecek
Seval Erci
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
Türkiye'de futbol
Osman Cemoğlu