Eskişehir'de konut satışlarında hareketlilik!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de konut satışlarında hareketlilik!
A
a

Eskişehir’de 2025 yılının Ocak ayında konut satışlarında kayda değer bir artış yaşandı. Bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla, Eskişehir’de ipotekli satışlar ve diğer satışlar önemli oranlarda yükseldi.

Eskişehir’de 2025 yılı Ocak ayında konut satışları, geçen yılın aynı dönemine göre önemli bir artış gösterdi. Ocak ayında 520 adet ilk el, 1.163 adet ise ikinci el konut satıldı. Toplamda bin 683 konutun satıldığı ilde, ipotekli satışlar da önemli bir yükseliş gösterdi.

TÜİK verilerine göre, Eskişehir’de yapılan ipotekli satışlar geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 183,1 oranında artarak 351 adet oldu. Bu 351 konutun 93’ü ilk el satış, 258’i ise ikinci el satış olarak kayıtlara geçti. Diğer satışlar ise yüzde 32,1 artışla bin 332 adet olarak gerçekleşti.

Türkiye genelinde ise 2025 yılının Ocak ayında konut satışları, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 39,7 oranında artarak 112 bin 173’e ulaşmıştı. Eskişehir, ülke genelindeki artış trendine paralel olarak, konut satışlarında gözle görülür bir yükselme yaşadı.

Kaynak : HABER MERKEZİ
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi