Eskişehir'de kiracıların korkulu bekleyişi: Çok az kaldı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de kiracıların korkulu bekleyişi: Çok az kaldı!
A
a

Ekonomik zorluklar altında ezilen vatandaşlara bir darbe daha! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira zam sınırının kalkacağını açıkladı. Bu durum Eskişehir'de kiracıları endişelendirirken, ev sahipleri ise sevinçli.

Sütiş Eskişehir
Ekonomik olarak zor günlerden geçen vatandaşa bir kötü haber de Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten geldi. Kiralarda uygulanan yüzde 25’lik zam sınırının yüksek ihtimalle kalkacağını dile getiren Şimşek, bu konuda herhangi bir çalışmalarının olmadığını söyledi. Eskişehirli vatandaşlar ise, “Zaten perişan haldeyiz. Sınır kalkarsa daha da perişan olacağız” diyerek sitem etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yüzde 25 oranındaki kira zam sınırı ile ilgili bir düzenleme yapmayacaklarını belirtti. Şimşek, bu konuda henüz bir çalışmanın olmadığını söyleyerek zam sınırının 1 Temmuz'dan itibaren son bulacağını ifade etti. Konu hakkında düşüncelerini sorduğumuz Eskişehirli vatandaşlar ise kiracı ve ev sahipleri arasındaki kavgaların artacağını dile getirirken kira zamlarından dolayı insanların kötü yönde etkileneceğini söyledi.

KİRA ARTIŞINA KARŞIYIM


Kazım Bilgin: “İnsanlar yeteri kadar yoksul zaten. Kiralar yeteri kadar artmış. Kiraların bu kadar artmasına karşıyım. Ama ev sahiplerini de düşünün onların da birçok maliyeti var. Bu tür politikalar günü kurtarmanın ötesinde değil. İnsanların satın alma gücü olmadıktan sonra artsa ne olur, azalsa ne olur.”

ORTA YOL BULUNMALI


Sedat Aslan: “Ev sahipleri açısından düşünürsek sınır kalkmalı. Ama kiracılar açısından kesinlikle kalkmamalı. Orta yolu bulmak daha mantıklı. Ev sahipleri açısından yüzde 25’lik artış çok düşük kalıyor bu ekonomide. Yüzde 90 kavgalar artacak. Sistemin devamı açısından bir arabulucu sistem daha iyi olacaktır.”

KAVGALAR ARTACAK


Ahmet Yangın:“Şu anda herkesin hali perişan. Daha da perişan olacak uygulama kalkarsa. Daha yeni 1+1 ev baktık 12 bin lira dediler. Bence bu olumlu bir karar değil. Sonbaharda kiralara bir daha zam gelecek diye düşünüyorum. Sosyal medyada kiracılarla ev sahiplerinin kavgalarını görüyoruz her yerde çatışma yaşıyorlar.”

EMEKLİ ÇOK ETKİLENECEK


Münevver Güneş: “Emeklinin aldığı maaş zaten 10 bin TL. Kiracıyım ve zaten çok zor geçiniyorum. Aynı zamanda kanser hastasıyım. Keşke zamlar olmasa da son günlerimizi güzel geçirsek. Emekli kira artışından çok etkilenecek. Ev sahipleri de kiraları çok artıracak. Resmen bize simitle beslen diyorlar. Kötü durumdayız.”
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi