Eskişehir’de iş imkanı sunan fuar başladı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de iş imkanı sunan fuar başladı!
A
a

Eskişehir’de gençleri iş dünyasıyla buluşturan “Mesleki ve Teknik Eğitim, İstihdam Fuarı” kapılarını açtı. İşte detaylar...

Eskişehir’de 8. ve 12. sınıf öğrencileri ile mezun gençlerin kariyer yolculuklarına destek olmak amacıyla düzenlenen “Mesleki ve Teknik Eğitim, İstihdam Fuarı”nın açılışı, Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Fuar, öğrencilere meslek tanıtımı, iş ve staj olanaklarına ulaşma imkânı sağlarken, iş arayan bireylerle işverenleri de doğrudan buluşturmayı hedefliyor.

Eskişehir Valiliği himayesinde; İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü, ESO, ETO ve EOSB iş birliğinde hayata geçirilen fuarın açılışına çok sayıda kurum temsilcisi ve öğrenci katıldı.

Açılışta konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Murat Gülşen, mesleki eğitimin Türkiye’nin kalkınma yolculuğundaki stratejik önemine vurgu yaparak, nitelikli insan gücünü yetiştirme hedefleri doğrultusunda çalıştıklarını belirtti. Gülşen, öğrencilerin hem mesleki hem de insani değerlere sahip bireyler olarak yetişmesinin önemine değinerek, “Her bireyin bir mesleği olmalı” anlayışıyla hareket ettiklerini ifade etti.

Gülşen ayrıca fuarda 2 bin ortaokul ve 2 bin lise öğrencisinin sektör temsilcileriyle birebir etkileşim içinde olacağını belirterek, gençlerin doğru yönlendirme ile geleceğe daha donanımlı hazırlanacaklarını söyledi.

Vali Yardımcısı Yakup Güney ise mesleki ve teknik eğitimin, sanayi ve eğitim odaklı kalkınmanın temel taşı olduğunu belirterek, fuardaki stantların gençlere yalnızca bilgi değil aynı zamanda ilham sunduğunu dile getirdi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri stantları gezerek katılımcı firmalarla görüşmeler gerçekleştirdi. Programa İŞKUR İl Müdürü Fatih Acar, İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, EOSB Başkanı Nadir Küpeli, ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, ETO Başkanı Metin Güler, AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak ve birçok davetli katıldı.

Fuarda gençler hem meslekleri tanıma hem de istihdam olanaklarına dair doğrudan bilgi alma şansı yakaladı.
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi