Eskişehir'de infial yaratan çocuk tacizcisi için önemli açıklama

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de infial yaratan çocuk tacizcisi için önemli açıklama
A
a

Eskişehir’de 15 yaşındaki kız çocuğunu tramvayda taciz eden ve 5 yıl hapis cezası alan yabancı uyruklu sapık hakkında önemli açıklama geldi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de geçtiğimiz yıl kasım ayında meydana gelen olayda, 15 yaşındaki Ş.E. isimli çocuğu tramvayda taciz eden yabancı uyruklu Abdulhadı R. (34), gözaltına alınmıştı. 5 yıl hapis cezası alan tutuklu sanık Abdulhadı R.’ye mahkeme heyeti karar öncesi son sözünü sormuş ve olay anını hatırlamadığını “Olay anında kendimde değildim. Ne yaptığımı bilmiyorum” cevabını almıştı. Mahkemeden 5 yıl hapis cezası alan yabancı uyruklu sapık hakkında yeni bir açıklama geldi. İşte o açıklama...

Bir kısım basın yayın organlarında çıkan "Eskişehir'deki çocuk tacizcisi birkaç sene sonra aramızda!" başlıklı haberlere istinaden kamuoyunu aydınlatmak amacıyla basın açıklaması yapılması gereği duyulmuştur.

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada yabancı uyruklu sanık A.R. hakkında "Sarkıntılık Suretiyle Çocuğun Cinsel İstismarı" suçundan alt sınırdan uzaklaşılmak suretiyle 5 yıl hapis cezasına hükmedilmiş ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmiştir.

5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 59. maddesine göre "işlediği suç nedeniyle hapis cezasına mahkum edilen yabancı, denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak cezasının infazına veya koşullu salıverilmesine karar verildikten ve her halde cezasının infazı tamamlandıktan sonra durumu, sınır dışı işlemleriyle ilgili olarak değerlendirilmek üzere derhal İçişleri Bakanlığına bildirilir."

Belirtilen madde kapsamında mahkeme kararının 8. maddesinde sanığın cezasının kesinleşmesi halinde infazın tamamlanmasından sonra sınır dışı İşlemleriyle ilgili olarak değerlendirilmek üzere derhal İçişleri Bakanlığına bildirimde bulunulmasına karar verilmiş olup, sınır dışı İşlemlerinin İçişleri Bakanlığınca değerlendirileceği hususu, Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon
adsız kahraman 21 Şubat 2024 14:41

Şimdiden Gönderin Bizim Ülkede Yatmasın Farklı Ülkelere Yollayın Gitsin

0 0 Cevap Yaz
Sıtkı 20 Şubat 2024 18:53

önce 5 yıl yatsın daha sonra sınır dışı edilsin.. aksi halde bu bir ceza olmuyor..

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi