Eskişehir’de ilginç dernek: Kıtlama şekerle çay içenler aynı çatıda

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de ilginç dernek: Kıtlama şekerle çay içenler aynı çatıda
A
a

Eskişehir’de on yıl önce kurulan “Kıtlama Şekerle Çay İçmeyi Sevenler Derneği”, kıtlama çay tutkunlarını bir araya getirerek doğu kültürünü yaşatmayı amaçlıyor. Dernek, meraklı ziyaretçilere de açık.

Eskişehir'de faaliyet gösteren çok sayıda kültür ve hobi derneği arasında en dikkat çekeni, “Kıtlama Şekerle Çay İçmeyi Sevenler Derneği” oldu. Yaklaşık 10 yıl önce kurulan bu sıra dışı dernek, hem doğu kültürünü yaşatmayı hem de çay tiryakilerini bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Deliklitaş Mahallesi Kaptan Sokak'ta yer alan dernek binasında, kıtlama usulü çay keyfi üyeler için vazgeçilmez bir gelenek haline gelmiş durumda. Derneğin başkanlığını Necati Boztepe yürütüyor. Kuruluşundan bu yana çeşitli etkinlikler düzenleyen dernek, hem üyelerine hem de kıtlama çay kültürünü merak eden vatandaşlara kapılarını açıyor.

Dernek yöneticileri, çayın yanında kullanılan kıtlama şekerin sadece bir içim şekli değil, aynı zamanda kültürel bir miras olduğuna dikkat çekiyor. Doğu Anadolu kültürünü Eskişehir’de yaşatmayı hedefleyen dernek, bu sayede hemşeriler arasında sosyal bir bağ kurmayı da amaçlıyor.

Kaynak : EFE EMRE ÖZBEY
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi