Eskişehir'de hem kiracı hem ev sahibi aynı dertte!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de hem kiracı hem ev sahibi aynı dertte!
A
a

Yüksek enflasyon ve artan talep, Eskişehir'de kira fiyatlarını uçurdu. Kiracılar fahiş kiralara isyan ederken, ev sahipleri de zor durumda olduklarını savunuyor.

Sütiş Eskişehir
Artan enflasyon gayrimenkul fiyatlarını da etkiledi. Yüksek kira bedeli ödeyen vatandaşlar durumdan şikayetçi olurken ev sahipleri ise kendilerinin de zor durumda olduğunu dile getirdi. Emlak danışmanı Haluk Oral ise durumun arz talep dengesizliğinden kaynaklı olduğunu ifade etti. İte Eskişehirlinin kira fiyatlarına yorumu…

EN DÜŞÜK KİRA 12 BİN



AYŞE KORKMAZ: Ben Konya Akşehir’de yaşıyorum ve 3 bin 500 lira kira ödüyorum. Evim eski köhne bir ev o nedenle ucuz. İyi güzel bir evde oturayım deseniz en düşük kira 12 bin lira, 20 bine kadar artıyor. Geçen yıl kiraladım ben bu sene zam da gelecek.

EV SAHİBİ DE ZOR DURUMDA




SIDDIK KOTAN: Ben ev sahibiyim. Ben kiracımın durumu olmadığı için ve ben kendimi idare edebildiğim için ucuza veriyorum ama hem ev sahibi hem de kiracı zor durumda. Ev sahibinin de bir yatırımı sonuçta piyasanın da ortalaması belli, beklentileri konusunda onlar da haklı.

KİRACI ZOR DURUMDA



HALUK ORAL: Ben emlak danışmanı olarak güncel kira fiyatlarının kiracıları zorladığını düşünüyorum ama ev sahipleri de piyasaya göre fiyat biçiyor. Fiyatlar çok yüksek olduğu için insanlar ev alamıyor, kiraya yöneliyor bu durumda arz talep dengesini bozuyor.

ASGARİ ÜCRETLE ZORLANIYORUM



EYÜP ŞAHİN: Ben kiracıyım ve Büyükdere’de oturuyorum 7 bin lira kira veriyorum. Gelirim yüksek olsa belki normal derdim ama ben asgari ücretle çalıştığım için zorlanıyorum. Eskişehir’de ki ortalamaya göre ben uyguna kalıyorum ama fiyatlar her gün artıyor.

KÜÇÜCÜK EV 7 BİN 500 LİRA



RÜZGAR TOPRAK: Ben kiracıyım. Hoşnudiye Mahallesi’nde 1+0 daireye 7 bin 500 lira kira veriyorum. Eskişehir’de kiralar çok yüksek, biz kiracılar olarak ödemekte zorlanıyoruz. Küçücük evlere 7 bin liralar veriyoruz.
 
 
 
Kaynak : MUHABİR - EFE EMRE ÖZBEY
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi